Volvo sa spojilo s tvorcom videohier. Výsledkom bude 3D infotainment

Zábava a konektivita hrajú vo svete áut stále väčšiu rolu. Preto sa švédske Volvo obrátilo na poprednú hernú spoločnosť Epic Games.

09.06.2022 12:00
debata
Nový infotainment s grafikou vyvíjanou v... Foto: Volvo
Volvo Recharge Concept - 2021 Nový infotainment s grafikou vyvíjanou v spolupráci s hernou spoločnosťou Epic Games by sa mal objaviť v elektrickom nástupcovi Volva XC90, ktorý bude vychádzať z konceptu Volvo Recharge.

Volvo používa v súčasnosti infotainment na platforme Android. V blízkej budúcnosti však plánuje veľkú zmenu. Jeho nové rozhranie sa inšpiruje svetom počítačových hier. Ako vieme, tie si vyžadujú mimoriadne výkonné procesory a špičkovú grafiku. Na míle vzdialenú tomu, čo dnes poznáme z väčšiny áut. Nové spojenectvo Volva s hernou a softvérovou spoločnosťou Epic Games, ktorá je známa napríklad hrou Fortnite, je tak celkom logické.

Volvo Recharge - 2021 Čítajte viac Volvo XC60: Nová generácia už o dva roky. Pôjde o risk

Samozrejme, cieľom nie je zábava, ale rýchlosť, precízne zobrazenie a nové funkcie. Herný nástroj Engine Unreal využije Volvo na vývoj digitálneho 3D prostredia v reálnom čase. Systém poskytne sýtejšie farby a umožní rozsiahle 3D animácie. Rýchlosť zasa zabezpečí platforma Snapdragon Cockpit navrhnutá spoločnosťou Qualcomm. Výsledkom bude viac ako dvojnásobná rýchlosť v porovnaní so súčasným infotainmentom, pričom generovanie a spracovanie grafiky sa urýchli až desaťnásobne.

Volvo XC40 Recharge - 2022 Čítajte viac Volvo XC40 Recharge: Viac elektrickej identity pre rok 2022

„Keď do auta prinesiete interaktívnu grafiku s vysokým rozlíšením, ktorá beží v reálnom čase, otvoríte dvere širokému spektru nových spôsobov, ako informovať a zabaviť každého vo vnútri auta,“ povedal Heiko Wenczel, riaditeľ pre HMI spoločnosti Epic Games. Premiéru bude mať novinka v čisto elektrickom nástupcovi súčasného SUV XC90, ktorý sa predstaví ešte pred koncom tohto roka a ktorý bude vychádzať z konceptu Volvo Recharge. Spočiatku na displeji vodiča, neskôr sa technológia rozšíri aj na ďalšie obrazovky.

Volvo Recharge Concept - 2021
Volvo Recharge Concept - 2021
+6Volvo Recharge Concept - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo #infotainment #Epic Games
Články podľa značiek