Nalepovacie EČV na autách namiesto plechových? Kalifornia ich už schválila!

Dizajnéri sa často mesiace trápia so vzhľadom prednej masky, ktorý dokáže v okamihu pokaziť univerzálna plechová tabuľka s EČV. Američania si už povedali dosť a v Kalifornii schválili 8 druhov nalepovacích tabuliek.

14.06.2022 14:00
Nalepovacie značky Foto:
V Kalifornii si možno vybrať nalepovaciu značku v ôsmych rôznych dizajnoch a taktiež je k dispozícii s tmavým alebo svetlým podkladom.
debata

Na mnohé auta nie je jednoduché umiestniť plechovú tabuľku s EČV a aj keď sa to podarí, narúša vzhľad prednej masky, na ktorom si dizajnéri dali záležať. Nápad nahradiť tabuľku s EČV samolepiacou poznávacou značkou, ktorá sa dokonale prispôsobí prelisom a zaobleniu nárazníkov napríklad na športových autách vyzerá super.

Nie je to však tak jednoduché. V prvom rade musí značka dobre držať a nesmie sa začať po čase odlepovať. A to na ňu bude v lete pražiť slnko, v zime bude v podnulových teplotách, bude na ňu striekať za dažďa voda a musí prežiť aj autoumývačky so všetkými ich chemikáliami. A nielenže sa nesmie odlepovať, ale ani znaky na nej nesmú stratiť čitateľnosť a musia byť detegovateľné policajnými radarmi.

Na výber sú rôzne motívy oficiálne schválených... Foto: License Plate Wrap
znacky Na výber sú rôzne motívy oficiálne schválených nalepovacích značiek.

Spoločnosť License Plate Wrap na ich vývoji pracovala už od roku 2015 a v súčasnosti dostala povolenie začať ich predávať v rámci pilotného programu, pričom o ne eviduje obrovský záujem. Ide o predné značky, sú vytvorené na vinylovom základe, k dispozícii je 8 rôznych vzorov s odlišnými motívmi aj farbami, pričom súčasťou značky môže byť rovno aj symbol ZŤP, čo je praktické. Značka stojí 85 dolárov, čo je v prepočte približne 80 eur. Jediné, čo na prednom nárazníku potrebujete, je vhodné miesto s rozmermi aspoň 15 × 30 centimetrov.

Nalepovacie značkyNalepovacie značky
Nalepovacie značkyNalepovacie značky
+5Nalepovacie značkyNalepovacie značky

Podľa spoločnosti License Plate Wrap si ju v podstate každý zvládne jednoducho prilepiť na auto aj doma. Podmienkou je, aby bol pod ňou čistý a kvalitný, najlepšie pôvodný lak. A čo je dôležité – žiaden chuligán vám ju z auta neodlepí, pretože na to treba aspoň teplovzdušnú pištoľ. Značka však ide z auta odstrániť bez poškodenia laku pod ňou, samozrejme opäť platí podmienka – musel byť kvalitný, najlepšie originálny.

Z nášho pohľadu ide o výborný nápad. Takáto značka je totiž – na rozdiel od značiek na prianie – cenovo úplne dostupná, nijako nenarúša dizajn auta a navyše po dohode so štátom Kalifornia je aj jej objednanie úplne jednoduché. Stačí navštíviť web výrobcu značiek, v príslušnom formulári vyplniť dáta o aute a zaplatiť. Značka je následne budúcemu majiteľovi doručená kuriérom alebo poštou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ečv #tabuľky pre EČV #License Plate Wrap #nalepovacie unačky
Články podľa značiek