VIDEO: Na kruhovom objazde zvláštne predbehol autom cyklistu

Arogantný vodič si chcel urýchliť výjazd z kruhového objazdu a riskantne odbočil pred cyklistkou. Zadnou časťou auta ju "poslal k zemi".

19.06.2022 18:00
debata (6)
VIDEO: Pozrite sa, ako arogantne predbehol vodič cyklistku.
Video

„Toto si musel všimnúť!“ uviedla polícia k prípadu z 10. júna, ktorý sa odohral v podvečerných hodinách na kruhovom objazde v Seredi. Stredom cesty prechádzala na bicykli 74 ročná žena, v tom sa Peugeot 607 na galantských značkách vyrútil a z ľavej strany sa chcel rýchlo zaradiť tak, aby ju oblúkom obišiel pred výjazdom doprava. Zadnou časťou vozidla však do cyklistky narazil a tá padla na zem. Vodič nezastavil a pokračoval v jazde.

Polícia nehodu vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy a neposkytnutie pomoci. Vodičovi, ktorý si po nehode nesplní zákonnú povinnosť, môže hroziť až 3 ročný pobyt vo väzení. "Upozorňujeme vodičov, aby nezabúdali na nové pravidlá a pri predchádzaní cyklistov dodržiavali povinný bočný odstup od jedného do 1,5 m v závislosti od rýchlosti vozidla. Ak nie je možné cyklistu bezpečne predísť, je potrebné spomaliť a s predchádzaním začať až vtedy, keď je to aj s ohľadom na cyklistu bezpečné, " uviedla polícia na sociálnej sieti.

Aj vzhľadom na nezastavenie vodiča ďalej polícia apeluje, aby sa v prípade kolízie alebo nehody vodiči vždy presvedčili, či nedošlo k zraneniu cyklistu. Vodič je podľa zákona povinný poskytnúť pomoc a zotrvať na mieste udalosti. My z redakcie pripájame aj nosenie prilby v každom jednom prípade jazdy na bicykli. Ani mesto nie je pre cyklistu bezpečne na sto percent. Mnohokrát prilba ochráni pred vážnejším zranením.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sereď #nehoda #kruhový objazd #cyklista
Články podľa značiek