Clarkson, May a Hammond natáčajú na Slovensku! Aj so starými Škodami

Slávne moderátorské trio show Grand Tour sa objavilo v Žiline, Piešťanoch aj v Bratislave. Spoločnosť im robila vzácna Škoda 1100 OHC z konca päťdesiatych rokov.

27.06.2022 19:25
debata (4)
V Piešťanoch sa slávne trio objavilo pred... Foto: Instagram
Grand Tour na Slovensku - 2022 V Piešťanoch sa slávne trio objavilo pred hotelom Thermia Palace.

Kto by nepoznal Top Gear a jeho slávnych moderátorov – Jeremyho Clarksona, Jamesa Maya a Richarda Hammonda. Dnes už moderátorov špeciálu Grand Tour, produkovaného pre Amazon. Tí si síce dali v posledných rokoch kvôli celosvetovej pandémii prestávku a založili vlastné projekty, ale teraz sú opäť v plnej zostave a ešte k tomu na Slovensku. Presunuli sa sem z Poľska, kde obnovili natáčanie nedokončenej štvrtej série cestovateľského špeciálu. Videli ich v Žiline v kaviarni neďaleko synagógy. Vlastne len dvoch, pretože Maya zastupovala figurína. Ten sa zdržal u našich severných susedov pravdepodobne pre poruchu svojho avantgardného „dostavníka“. No vo výbere áut nezaostávali ani dvaja spolupútnici.

V Bratislave zas na Hviezdoslavovom námestí. Foto: Instagram
Grand Tour na Slovensku - 2022 V Bratislave zas na Hviezdoslavovom námestí.

Kým Clarkson a Hammond dorazili úspešne na pikape Chevrolet SSR a na neuveriteľnom retromodeli Mitsuoka Le-Seyde, Maya zradil jeho Crosley Convertible. Neskôr dvojicu kolegov dohnal v Piešťanoch na hot rode, prestavanom z Fordu Popular z roku 1959. Clarkson zverejnil nielen snímky z hotela Thermia Palace, ale aj videá z piešťanského letiska, kde „osedlal“ asi najkrajšiu Škodu všetkých čias – špeciál 1100 OHC, vyrobený len vo dvoch exemplároch. Ďalšie snímky pochádzajú z Bratislavy, napríklad z Hviezdoslavovho námestia, kde sa trojica občerstvila v reštaurácii. Ich zvláštne autá zatiaľ strážila hliadka pred hotelom v River Parku.

Na piešťanskom letisku si Jeremy Clarkson... Foto: Škoda-Auto
Škoda 1100 OHC Coupé - 1960 Na piešťanskom letisku si Jeremy Clarkson vyskúšal skutočný poklad - Škodu 1100 OHC z roku 1959. Vznikli len dva exempláre.
Škoda 1100 OHC Coupé - 1960 Čítajte viac Škoda 1100 OHC Coupé: Najkrajšia Škoda všetkých čias ožila. Je to malý zázrak

Presné plány trojice moderátorov nepoznáme, v každom prípade zamieria zo Slovenska do Českej republiky. Zhovorčiví príliš nie sú, až na pár snímok na Twitteri. A má to logiku. Ak by prezradili, kde sa objavia, ich prácu by to len a len komplikovalo. Aj napriek tomu, že Top Gear je od roku 2017 minulosťou, ich popularita neklesá. A to aj vďaka spomínaným projektom. Tak napríklad Clarkson je už hviezdou vo svojom programe Clarkson Farm, kde sa tento milovník dobrého alkoholu a dobrého jedla, no zároveň odporca fyzickej práce, stará „na staré kolená“ o svoju farmu. Zdá sa, že úspešne.

Škoda 1100 OHC - 1957
Škoda 1100 OHC - 1957
+29Škoda 1100 OHC - 1957

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeremy Clarkson #Tope Gear #Grand Tour #Richard Hamond #James May
Články podľa značiek