Porsche: Takto vyzerá 'Simply Clever' zo Zuffenhausenu

Porsche si dalo patentovať odkladací priestor na neuveriteľnom mieste. To by nevymyslela ani Škoda.

28.06.2022 12:00
debata
Na novú zásuvku využilo Porsche dutinu v ráme... Foto: Porsche
Porsche - nový odkladací priestor Na novú zásuvku využilo Porsche dutinu v ráme dverí. Môže mať hĺbku až 25 cm. Zaujímavé by bolo vedieť, ako Porsche vyriešilo ochranu schránky pri zatváraní dverí.

Porsche nie je práve automobilka, ktorá by si zakladala na praktických riešeniach. Teraz ale prichádza so zaujímavou vychytávkou. Patentovala si malý odkladací priestor, presnejšie zásuvku, a to na mieste, na ktorom by vám to ani nenapadlo. Malá zásuvka sa totiž skrýva v ráme dverí. Na dĺžku môže mať desať až 25 cm. Objem nepoznáme, ale na drahocennosti ako šperky, peniaze alebo hodinky bude nový „trezor“ ako stvorený. Aj preto, že odkladací box je prístupný až po otvorení dverí. To znamená, že ho nemožno vykradnúť ani v prípade, že zlodej rozbije okno.

Porsche - silikónové batérie Čítajte viac Aj Porsche investuje do revolučných silikónových batérií

Ešte väčší prínos bude mať takéto „Simply Clever“ riešenie v kabrioletoch. Priestor ostane dobre chránený pred poveternostnými podmienkami aj dlhoprstými i keď bude strecha dole. Stačí zavrieť dvere a zamknúť. Ľahko si predstaviť, že ako príplatkový prvok sa rýchlo ocitne v modeloch Posche 718 Boxster alebo v ikonickom Porsche 911, zvlášť vo verzii Cabrio a Targa. Podmienkou bude pravdepodobne dvojdverová karoséria. Do stredového stĺpika štvordverových modelov Macan, Cayenne a Panamera by sa takáto schránka nevošla. Zatiaľ ale Porsche neprezradilo, kde bude mať novinka premiéru.

Porsche 911 Sport Classic 10 Čítajte viac Porsche 911 Sport Classic: Nádherná retro verzia je najvýkonnejšie Porsche s ‘manuálom’!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche
Články podľa značiek