Škoda Kamiq: Najmenšie SUV čaká facelift. Už ho nachytali!

Škoda Kamiq je na trhu od roku 2019. Asi neprekvapí, že Škoda jej čoskoro naordinuje modernizáciu. Špionážne snímky odhaľujú jej najväčšie tajomstvá. Na diesel však zabudnite.

21.07.2022 18:00
debata
Najviac štylistických zmien prebehne vpredu,... Foto: Carscoops
Škoda Kamiq - facelift 2023 Najviac štylistických zmien prebehne vpredu, kde sa objaví 8-uholníková maska a menšie delené svetlá.

Škoda Kamiq je blízkym príbuzným hatchbacklu Scala. Až na to, že ide o SUV, či skôr o crossover so zvýšenou ochranou podvozka. Na konte bude mať tri roky kariéry, a tak Škoda čoskoro predstaví jej modernizovanú verziu. Stať by sa tak mohlo už na jeseň. Na internete kolujú prvé snímky maskovaných prototypov.

Škoda Kodiaq GT - 2022 Čítajte viac Škoda Kodiaq GT: Tajomné SUV-kupé má po facelifte. Ale nie u nás

Zdá sa, že najväčších zmien sa dočká predná časť, kde sa objavia menšie delené svetlá a k tomu samostatne umiestnené hmlové svetlá v nárazníku. Súčasnému štýlu bude sekundovať aj 8-uholníková maska chladiča. Disky kolies by mali prejsť aerodynamickou optimalizáciou. Využijú teda aerodynamické vložky. V kabíne by sa mohla objaviť novšia verzia infotainmentu.

Vzadu by mal dostať Kamiq svetlá s grafikou... Foto: Carscoops
Škoda Kamiq - facelift 2023 Vzadu by mal dostať Kamiq svetlá s grafikou písmena C, inšpirované novou Fabiou.

Nové budú aj zadné svetlá s grafikou písmena C, podobné ako na novej Fabii. Preštylizovaný má byť aj zadný nárazník. O zmenách pod kapotou zatiaľ oficiálne nič nevieme. V každom prípade sa už Kamiq nevráti k naftovému motoru. O ten prišiel vlani. Predpokladáme, že opäť využije trojvalec 1,0 TSI vo dvoch výkonových verziách – 70, alebo 81 kW.

Škoda Vision 7S - skica 2022 Čítajte viac Škoda Vision 7S: Toto je prvá skica novej štúdie. Nápadmi nešetrí

Novinkou by ale mohlo byť nasadenie novej verzie 4-valca 1,5 TSI s prívlastkom evo2, ktorá sa čoskoro predstaví v sesterskom Volkswagene T-Roc. Síce s nezmeneným výkonom 110 kW ale nižšou spotrebou paliva vďaka zníženému treniu, vstrekovaniu pod vyšším tlakom či zlepšenému režimu deaktivácie dvoch valcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #facelift #Škoda-Auto #Škoda Kamiq
Články podľa značiek