Škoda Vision 7S: Česi odhaľujú ďalšie detaily konceptu SUV. Prekvapí volantom

Česká automobilka láka na premiéru druhou skicou interiéru. Prekvapí volantom aj usporiadaním prístrojového panela, ktorý nemá ďaleko od i-Cockpitu súčasných Peugeotov.

17.08.2022 18:00
debata (1)
Nová skica interiéru odhaľuje vertikálnu... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision 7S - 2022 Nová skica interiéru odhaľuje vertikálnu obrazovku interiéru aj zvláštne usporiadanie volantu a prístrojového panela.

Škoda sa pripravuje na premiéru novej štúdie. Koncept Vision 7S odhalí už 30. augusta. A bude kľúčový, pretože s Vision 7S predstaví česká automobilka zároveň aj nový dizajnový jazyk Modern Solid. Symbolicky tak dá bodku za érou, keď štylistike Škody šéfoval Jozef Kabaň. A keďže debut bude naozaj čo nevidieť, do sveta posiela druhú skicu interiéru. Z tej prvej sme sa dozvedeli, že pôjde o veľmi praktické SUV s troma radmi sedadiel a dokonca integrovanou detskou sedačkou v stredovom tuneli – ďalším z nových praktických prvkov Simply Clever.

Škoda - nový dizajnový štýl Modern Solid Čítajte viac Škoda Elroq? 'Fabrický' týždenník odhaľuje názov druhého elektromobilu

Škoda zároveň popisovala interiér ako minimalistický a obopínajúci, takže posádke má poskytnúť pocit bezpečia. Najväčšiu vychytávku sa ale dozvedáme až teraz. Druhá skica totiž odhaľuje palubnú dosku. A tu naozaj neostal kameň na kameni, pretože Škoda použila nielen vertikálne situovanú obrazovku infotainmentu, typickú pre staršie Tesly, ale dokonca volant s vertikálnymi ramenami! Tie by za normálnych okolností zavadzali výhľadu na digitálny prístrojový panel, preto je volant z oboch strán sploštený a prístroje posunuté nad jeho obrys.

Koncept Vision 7S príde nielen so siedmimi... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision 7S - skica 2022 Koncept Vision 7S príde nielen so siedmimi sedadlami, ale aj s posuvnou palubnou doskou, posuvným volantom, aj s integrovanou detskou sedačkou v najbezpečnejšej zóne vozidla.

Máme tu teda čosi ako českú verziu i-Cockpitu, známeho z aktuálnych Peugeotov. Zároveň ale Škoda sľubuje dokonalú ergonómiu a k tomu vyvážený pomer medzi digitálnymi a analógovými prvkami. Dokumentuje to trojica veľkých otočných ovládačov pod displejom, doplnených haptickou odozvou. Doplnené sú navyše o dve analógové tlačidlá a rolovacie tlačidlo. Funkcie týchto prvkov ale zatiaľ nepoznáme. Pod tento ovládací panel sa ešte zmestila indukčná nabíjačka smarfónov.

Škoda - nový dizajnový štýl Modern Solid Čítajte viac Škoda mení dizajn. Za Kabaňom dá bodku Modern Solid

Pripomeňme, že kabína Vision 7S umožní dva režimy usporiadania. V režime Jazda budú všetky ovládacie prvky v základnej polohe. Režim Relax bude možné aktivovať pri nabíjaní alebo pri zastávke. Volant a prístrojová doska sa vtedy posunú dopredu a sedadlá v prvom a druhom rade zas dozadu, aby mohli cestujúci sedieť ešte pohodlnejšie. Tento variant ponúkne cestujúcim maximálny priestor a komfort. O technike zatiaľ nič nevieme, ale s najväčšou pravdepodobnosťou využije koncept elektrickú platformu MEB, známu z Enyaqu iV.

Škoda Kamiq - facelift 2023 Čítajte viac Škoda Kamiq: Najmenšie SUV čaká facelift. Už ho nachytali!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #koncept #Škoda-Auto #Škoda Vision 7S #concepz
Články podľa značiek