Applecar je opäť v hre! Vývojový tím posilnil top inžinier z Lamborghini

Vývojový tým "projektu Titan" posilnil Luigi Taraborrelli, ktorý 20 rokov pracoval v kľúčových pozíciách pre Lamborghini.

22.08.2022 12:00
apple-car-project-titan-lidar Foto:
Apple pre svoje auto testuje vlastné a aj cudzie lidary.
debata (1)

Vývoj automobilu od Apple pripomína nekonečný príbeh. Prvýkrát sa verejne začalo hovoriť o tom, že americká technologická spoločnosť Apple pracuje na vývoji vlastného auta niekedy na prelome rokov 2015 až 2016. Teraz máme polovicu roku 2022, uplynulo sedem rokov – a situácia je rovnaká, nezmenilo sa nič. Stále sa hovorí o tom, že Apple na svojom aute pracuje, ale nie sú známe žiadne ďalšie podrobnosti.

Dokonca sa špekulovalo, že celý projekt s pracovným názvom Titan bude pozastavený a Apple naozaj výrazne zredukoval počet ľudí v tíme, ktorý na vývoji Apple auta pracoval. Teraz na verejnosť priamo z prostredia Apple prenikla neoficiálna informácia, že vývojársky tím posilnil špičkový inžinier Luigi Taraborrelli, ktorý v rôznych vedúcich pozíciách takmer dve dekády riadil vývoj najmä podvozku a sním súvisiacich komponentoch, vo spoločnosti Lamborghoni.

Ako bude presne auto od Apple vyzerať, sa ešte... Foto: ytimg.com
Apple car Ako bude presne auto od Apple vyzerať, sa ešte len môžeme dohadovať.

Teraz by sa mal zaradiť do úzkeho kruhu vedúcich pracovníkov práve v projekte vývoja autonómneho auta Apple. Informuje o tom renomovaná agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje priamo z Apple, ktoré nechcú byť menované. Taraborrelli pracoval na modeloch Lamborghini, ako sú Urus, Huracan a Aventador a niektorých konceptoch.

Apple príchod Taraborrelliho odmietol komentovať. Aktuálne to podľa niektorých analytikov vyzerá tak, že Apple sa napokon nepustí do vývoja klasického elektromobilu, ale plne autonómneho auta pre mestskú mobilitu, ktoré by teoreticky mohlo byť predstavené o tri roky.

Situácia na trhu však zatiaľ nenasvedčuje tomu, že by sa mohli plne autonómne autá v reálnej premávke objaviť v dohľadnom čase. S opatrným optimizmom možno odhadovať, že sa tak stane niekedy v priebehu budúcej dekády.

Z nášho pohľadu Apple tak dlho čakať nebude, pretože riskuje, že trh ovládnu iné spoločnosti. Skôr sa prikláňame k názoru, že v druhej polovici tejto dekády uvidíme koncept klasického elektromobilu s nahryznutým jablkom na kapote.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #projekt Titan #Apple auto #Apple Car #Luigi Taraborrelli
Články podľa značiek