Nie je to hlúpe? Ženevský autosalón sa bude konať v Katare!

Medzinárodný autosalón v Ženeve (GIMS) sa bude v roku 2023 konať výlučne iba v katarskej Dauhe. Podujatie plánované na február v Ženeve sa totiž neuskutoční.

23.08.2022 12:00
GIMS - 2019 Foto:
Vyzerá to tak, že posledný Ženevský autosalón sa v Ženeve konal v roku 2019. Pokračovať už bude v Katare.
debata (5)

„Vzhľadom na neistoty v globálnej ekonomike a geopolitike, ako aj na riziká súvisiace s vývojom pandémie, sa organizátori rozhodli zamerať výlučne na plánovanie podujatia v Dauhe v roku 2023,“ vysvetlil Maurice Turettini, prezident nadácie „Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève“.

Neistá Európa

GIMS sa bude konať výlučne v Katare v roku 2023, rozhodli na stretnutí v Berne členovia výboru a zakladajúcej rady „Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève“. Pôvodný plán bol usporiadať GIMS 2023 v dvoch edíciách, prvú od 14. do 19. februára 2023 v Palexpo v Ženeve a druhú – v premiére – v novembri v katarskej Dauhe.

„Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sme zaistili, že budeme môcť usporiadať GIMS 2023 vo februári v Ženeve. Rozšírený formát podujatia a projekt boli veľmi dobré. Nakoniec však riziká prevážili,“ dopĺňa Turettini.

autosalon ženeva, zrušeny Čítajte viac Nádej umiera posledná. Ženevský autosalón chce vraj vstať z mŕtvych

Každé dva roky

„Náš tím veľmi tvrdo pracoval na tom, aby sa GIMS 2023 mohol konať v Ženeve aj v Dauhe,“ pokračuje Sandro Mesquita, generálny riaditeľ Medzinárodného autosalónu v Ženeve, a dodáva: „V týchto neistých časoch mnohé značky nie sú schopné zaviazať sa, že sa v zime zúčastnia na výstave v Európe. Po posúdení všetkých prvkov bolo nadácii jasné, že Salón 2023 sa nemôže konať v Ženeve podľa plánu."

Prvý ročník medzinárodného Ženevského autosalóna v Katare sa uskutoční v novembri 2023 na výstavisku a kongresovom centre v Dauhe (DECC). „Teraz sa plne sústredíme na organizáciu GIMS v Dauhe a tešíme sa, že čoskoro potvrdíme dátumy a formát tohto prelomového podujatia s našimi partnermi z Qatar Tourism,“ uzatvára Sandro Mesquita. Podujatie v Katare sa má konať každé dva roky.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #automobil #Katar #autosalón Ženeva
Články podľa značiek