Mercedes-Benz E: Nová generácia unikla na patentových snímkach

Ďalšiu generácia triedy E predstaví Mercedes-Benz až na budúci rok. Napriek tomu vieme, ako bude vyzerať. Z patentového úradu totiž unikli snímky pripravovanej novinky.

25.08.2022 18:00
debata
Trieda E ostane verná evolúcii. Aspoň z pohľadu... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz E - 2023 Trieda E ostane verná evolúcii. Aspoň z pohľadu dizajnu.

Mercedes-Benz síce predstavuje jeden nový elektromobil za druhým, ale to neznamená, že tak rýchlo odstaví svoje klasické modely. Novej generácie so spaľovacími motormi sa napríklad dočká aj trieda E. Tá súčasná je na trhu spolu s veľkou modernizáciou už od roku 2016. Takže je čas na zmenu. Odohrá sa na budúci rok. No my si už teraz môžeme predstaviť jej približný dizajn, pretože na sociálne siete unikli snímky z patentového úradu. Asi neprekvapí, že nové éčko bude verné evolúcii. Priblíži sa ešte viac k mladšej triede C, s ktorou bude mať spoločnú platformu MRA2.

Mercedes-Benz EQE SUV - 2023 Čítajte viac Mercedes EQE SUV: Toto je prvý pohľad do kabíny terénneho elektrického 'éčka '

Aby bolo ešte efektívnejšie, zredukuje aerodynamický odpor. Predpokladáme, že do kabíny sa „nasťahuje“ nová generácia infotainmentu MBUX s gigantickou obrazovkou Hyperscreen. Elektrická trieda EQE ju už má, takže prečo by nemohla byť aj v triede E? O technike zatiaľ nič nevieme. V každom prípade prídu plug-in hybridy s rýchlym nabíjaním. Otázkou však ostáva, či si na rozdiel od triedy C zachová väčší brat 6– a 8-valcové motory. My dúfame, že vďaka elektrifikácii si to bude môcť dovoliť.

Mnoho dizajnových prvkov, napríklad tvar... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz E - 2023 Mnoho dizajnových prvkov, napríklad tvar svetiel, je inšpirovaný menšou a mladšou triedou C.

Vylúčená nebude technológia riadenia oboch náprav a vyspelé pneumatické pruženie. Pre éčko si Mercedes-Benz nepochybne pripraví aj novú plejádu autonómnych systémov. Dobrou správou je, že Stuttgart stále počíta so sedanom aj kombi Touring a dokonca outdoorovou verziou All-Terrain. Už dlhšie je však známe, že kabriolet a kupé portfólio definitívne opustia. Nahradí ich celkom nový model CLE, ktorý zastúpi aj kupé a kabriolet menšej triedy C. Zlá správa je, že W214 bude poslednou triedou E so spaľovacími motormi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz E
Články podľa značiek