Nová Škoda Kodiaq by mohla vyzerať takto. Čo na to poviete?

Koncept Vision 7S, ktorý naznačil dizajn nových škodoviek, už poznáme. Ako by ale mohla vyzerať druhá generácia Kodiaqu? Takto si ju predstavuje nezávislý ilustrátor. A Vision 7S bol predlohou.

31.08.2022 18:00
debata (2)
Predstava nezávislého ilustrátora spája súčasný... Foto: Nikita Chuicko
Škoda Kodiaq - nezávislá ilustrácia 2022 Predstava nezávislého ilustrátora spája súčasný Kodiaq s prvkami štúdie Vision 7S. Od reality nemusí byť ďaleko.

Nie je tajomstvom, že napriek elektrickej ofenzíve plánuje Škoda v budúcom roku hneď dve významné premiéry tradičných modelov. Čaká nás štvrtá generácia Superbu a tiež druhá generácia SUV Kodiaq. Zatiaľ o nich nie je nič známe, ale nezávislý ilustrátor Nikita Chuicko sa podujal na ťažkú úlohu. Vytvoril možnú podobu budúceho Kodiaqu. A nemusí byť ďaleko od pravdy, keďže mu stála modelom nová štúdia Vision 7S. Práve tá totiž naznačuje budúce štylistické smerovanie Škody. Nový dizajnový jazyk Modern Solid sa teda uplatní aj na veľkom SUV so spaľovacími motormi a Kodiaq rozhodne neminie.

Škoda Vision 7S - 2022 Čítajte viac Škoda Vision 7S: Toto auto zmení celú 'škodovku'. Na nabitie prejde 600 km!

Návrh nevyzerá naozaj zle. Máme tu Kodiaq, ktorý dostal zopár prvkov z konceptu. Nechýba maska Tech-Deck Face ani svetlá v tvare písmena T. Grafik ale ubral z niektorých futuristických prvkov. Napríklad použil konvenčnejší nárazník bez siedmich vertikálnych otvorov a, samozrejme, „samovražedný“ pár zadných bezrámových dverí nahradil bežnými. Napokon, krídlové dvere nedostane ani sériová verzia Vision 7S. Podľa predstáv Chuicka by však Kodiaq mohol využiť zapustené kľučky dverí. Podobná transformácia prebehla aj v zadnej časti, kde nájdeme opäť úplne nové „téčkové“ svetlá.

Aj vzadu sú dominantou svetlá usporiadané v... Foto: Nikita Chuicko
Škoda Kodiaq - nezávislá ilustrácia 2022 Aj vzadu sú dominantou svetlá usporiadané v tvare písmena T.

Na rozuzlenie hádanky, či sa nezávislý ilustrátor priblížil zámerom Škody, si bude musieť počkať asi do polovice budúceho roka. Pripomeňme, že Kodiaq prišiel na svet v roku 2016 a vlani absolvoval prvú rozsiahlejšiu modernizáciu. Na konte tak má už 7-ročnú kariéru, ktorá ladí s bežným životným cyklom. A keď sme sa už na začiatku dotkli Superbu, doplňme, že sa bude vyrábať po boku nového Passatu v Bratislavskom závode Volkswagenu. Kým však Passat dostane len karosériu kombi, pretože jeho pozíciu sedanu nahradí elektrické ID. Aero, Superb bude dodávaný naďalej v oboch karosárskych verziách.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #ilustrácia #Škoda Kodiaq #Škoda Vision 7S
Články podľa značiek