V Tatre horelo. Škody sa odhadujú na 200- až 400-tisíc eur

V utorok večer vznikol v hale automobilky Tatra Trucks v Kopřivnici rozsiahly požiar. Horelo káblové vedenie, velín a kaliaca pec. Pri požiari našťastie nik neutrpel zranenia, do bezpečia sa premiestnilo 13 ľudí.

08.09.2022 12:00
debata
Požiar v hale Tatry Trucks hasili nielen hasiči... Foto: Tatra Trucks
Tatra Trucks - výroba Požiar v hale Tatry Trucks hasili nielen hasiči Tatry, ale aj krajskí a dobrovoľní požiarnici.

Prevádzku automobilky to neovplyvní. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, medzi možnými verziami je skrat na elektrickom prevádzači kaliacej pece. Agentúre ČTK to povedali hovorca moravskosliezskych hasičov Petr Kůdela a hovorca Tatry Andrej Čírtek.

Tatra 148 - štart po piatich rokoch Čítajte viac Ako sa štartuje legendárna Tatra 148 po piatich rokoch? Takto!

„Materiálne škody sa vyčísľujú a budú sa zrejme pohybovať medzi 200– až 400-tisíc eurami,“ uviedol Čírtek. Dodal, že požiar nemá vplyv na prevádzku, výrobu ani plnenie zákaziek spoločnosti Tatra Trucks. Hasiči sa o požiari dozvedeli v utorok o 20,55 hod.

Tatra Phoenix - 10 x 10 - 2022 Čítajte viac Tatra vyrobila už 10 000 áut po návrate do českých rúk

Na mieste zasahovali podnikoví hasiči Tatry, dve jednotky krajských hasičov a dve jednotky dobrovoľných hasičov. „Hasiči dostali požiar pod kontrolu za dve hodiny, dohasovanie s odvetraním haly im zabralo ďalších 47 minút,“ uviedol Kůdela.

Fotografia c.1 - Viacucelove obrnene vozidlo 4x4 na podvozku Tatra od spolocnosti Tatra Defence Slovakia na vystave IDEB 2021  zdroj foto DP Čítajte viac Prídu na trh nové Tatry 4x4 s označením „Made in Slovakia“?

Tatra Trucks vyrába sériové nákladné vozidlá aj špeciálne automobily na mieru. Vlani predala 1 277 vozidiel. Automobilka patrí do skupiny Czechoslovak Group miliardára Michala Strnada, ďalším jej akcionárom je skupina Promet Group Reného Matery. Firma zamestnáva viac ako 1 200 ľudí.

Tatra 14 x 8 - najdlhšia Tatra v histórii 2021 Čítajte viac Tatra 14 x 8: Toto je najdlhšia Tatra v histórii. Kopřivnický obor má 25,3 metra!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatra #Tatra Trucks
Články podľa značiek