Kanaďanka podľa autopožičovne najazdila za tri dni 36 000 km. A mala to zaplatiť!

Ak by dáta z autopožičovne Avis sedeli, žena by musela nostop tri dni jazdiť rýchlosťou vyše 500 km/h a obísť takmer celú planétu. To je na aute s "maximálkou" necelých 180 km/h naozaj problém.

13.09.2022 16:00
Avos Foto:
Autopožičovňa si očividnú chybu ani nechcela priznať.
debata (2)

Kanaďanka s typicky kanadským menom Giovanna Boniface si v polovici augusta v autopožičovni Avis na letisku v Toronte požičala SUV Yukon Denali. Potrebovala totiž dcéru aj s vecami odviezť z mesta Kitchener späť na univerzitu a po troch dňoch vrátila auto späť s približne 170 najazdenými kilometrami formou expresného odovzdania bez priameho kontaktu so zamestnancom požičovne.

Táto cesta ju však vyšla poriadne draho. Konkrétne 8 079,76 dolára. A tie jej boli stiahnuté z kreditky. Podľa požičovne totiž za tri prešla takmer 36 500 kilometrov. To značí, že by musela nonstop celé tri dni jazdiť bez jedinej prestávky na toaletu alebo tankovanie rýchlosťou vyše 500 km/h. Ako napísala na webe spravodajská stanica Nsnews.com, ktorá o prípade informovala, ak by túto cestu teoreticky absolvovala po rovníku, obišla by za tri takmer celú planétu.

Kanaďanka si myslela, že je to tak absurdné, že situáciu sa podarí vyriešiť rýchlo. Na to by sa však musela dovolať do požičovne, kde to hodinu a pol nikto nebral a na telefóne v Avise nebola ani aktivovaná možnosť nechať odkaz. Keď sa napokon dovolala a dožadovala sa nápravy, dočkala sa namiesto ochoty ignorancie, končiacej zavesením telefónu a zablokovania jej čísla.

zväčšiť Takýto účet z autopožičovne za tri dni vyzerá... Foto: Giovanna Boniface/Twitter
ucet Takýto účet z autopožičovne za tri dni vyzerá naozaj zaujímavo.

Avis sa definitívne odmlčal a keďže 8-tisíc dolárov nie je málo, Giovanna Boniface požiadala svoju banku, resp. spoločnosť, ktorá „kreditku“ vydala o zablokovanie platby a celú vec medializovala. Akonáhle dostala miestna pobočka Avisu od novinárov žiadosť o stanovisko, všetko zrazu išlo. Avis sa iniciatívne ozval s ospravedlnením a sľubom, že maximálne do piatich dní vráti peniaze.

Nepripomína vám náhodou takýto boj s veternými mlynmi v podobe veľkej nadnárodnej spoločnosti aj našu realitu? Na Slovensku však často netrvá dni, ale mesiace až roky a poškodení sa niekedy svojej pravdy nedočkajú vôbec.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #autopožičovňa #Giovanna Boniface #Avis #Yukon Denali
Články podľa značiek