Brabus: Dvorný úpravca Mercedesu-Benz predstavil 900-koňový čln. Lacný nie je

Nový model je "najtemnejším" člnom Brabusu. Je kompletne vyrábaný ručne, len lakovanie trvá 6 týždňov.

22.09.2022 14:00
BRABUS Shadow 900XC Black Ops Signature Edition... Foto:
Brabus Shadow 900XC Black Ops Signature Edition je vďaka špeciálnemu laku najtmavším člnom Brabusu.
debata

Brabus nie je len dvorným úpravcom Mercedesov-Benz, ale má na svojom konte aj niekoľko superluxusných modelov člnov. A teraz k nim pridal ďalší s trochu dlhým a komplikovaným názvom – Shadow 900 XC Cross Cabin Black Ops Signature Edition. A ako svedčí jeho názov – tento je tak trochu výnimočný aj na pomery Brabusu.

Ak si ho predstavíme aspoň v základných číslach, tak je 11 metrov dlhý, má výkon 900 koní (662 kW), dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť 102 km/h a jeho nádrž má kapacitu 730 litrov. A je zatiaľ najtemnejší zo všetkých člnov Brabus. Vďačí za to špeciálnemu laku Brabus Graphite Black a v čiernom vyhotovení je aj väčšina chrómových prvkov a tiež kryty motorov.

Interiér ponúka maximálny luxus. Foto: Brabus
BRABUS Shadow 900XC Black Ops Signature Edition 15 Interiér ponúka maximálny luxus.

Nový model má aj špeciálne čalúnenie v kombinácii grafitovej šedej a bielej kože s červeným prešívaním a dekorom. Farbu čalúnenia si samozrejme možno individuálne zvoliť. A jedna perlička – na kormidlovej konzole je špeciálny znak Brabus Sign of Excellence, podpísaným Constantinom Buschmannom. Ten, okrem iného, garantuje aj to, že loď je kompletne vyrobená ručne.

BRABUS Shadow 900XC Black Ops Signature Edition
BRABUS Shadow 900XC Black Ops Signature Edition
+18BRABUS Shadow 900XC Black Ops Signature Edition

Ručná výroba je dôležitá, lebo ide o presnosť montáže a čo najdokonalejšiu povrchovú úpravu. Preto aj proces pripojenia kapoty, jej lakovania a leštenia trvá šesť týždňov. Čln má uzatvorenú plne vodotesnú kabínu s elektricky otvárateľným strešným oknom a posuvnými dverami, ktorá je určená pre 7 cestujúcich. Celý čln, vrátane kabíny, schodových a vonkajších svetiel využíva LED technológiu.

Súčasťou výbavy je aj autopilot. Foto: Brabus
BRABUS Shadow 900XC Black Ops Signature Edition 22 Súčasťou výbavy je aj autopilot.

Kombinovaný výkon 900 koní má na svedomí dvojica najnovších osemvalcových motorov Verado XL 450R od Mercury Marines s objemom 4,6 litra. Tie majú vynikajúci pomer výkonu a hmotnosti s maximálnou rýchlosťou vyšše 55 uzlov a cestovnou 40 uzlov. Čln sa dodáva výhradne s riadiacim systémom kormidla Mercury Joystick Piloting vrátane digitálne ovládanej kotvy skyhook a autopilota.

Brabus ceny svojich modelov nezverejňuje , no v prípade tohto exkluzívneho motorového člnu možno očakávať, že v základe sa bude pohybovať okolo hranice 1 milióna eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jachta #Brabus #motorový čln #Shadow 900 XC Cross Cabin
Články podľa značiek