Škoda sa blysla 7-ročnú zárukou bez limitu na kilometre!

Škoda sa snaží prilákať zákazníkov bezprecedentnou zárukou na nové autá. Bohužiaľ však nie tam, kde je trhovou jednotkou. Tešiť sa môžu u protinožcov.

16.09.2022 12:00
Škoda Karoq - 2022 Foto:
V Austrálii dostali zákazníci Škody jednu z vôbec najveľkorysejších záruk, akú kedy nejaká automobilka poskytla.
debata

Záruka sedem rokov bez obmedzenia kilometrov je vskutku ojedinelá. Dokladuje, že automobilka kvalite svojho výrobku verí. Zatiaľ nie je veľa výrobcov, ktorí si na čosi také trúfnu, pretože v prípade problémov sa môže ich sebavedomie obrátiť proti nim. Zatiaľ sa môžu takouto nadštandardnou ochranou zákazníkov pochváliť len značky Kia a čínske Great Wall Motor s MG. O to prekvapujúcejšie je, že s takouto zárukou, bez akýchkoľvek príplatkov, prichádza Škoda. Ako vieme, jej súčasným štandardom je dvojročná garancia, prípadne päťročná predĺžená garancia, za ktorú si však klient priplatí s tým, že nesmie prekročiť hranicu 100 000 najazdených kilometrov.

Škoda Vision 7S - 2022 Čítajte viac Škoda mení logo. Ide o najväčšiu zmenu za 30 rokov!

Ale pozor! Škoda neprichádza s „rozprávkovou“ zárukou na trhy, kde má tradične silnú pozíciu, a už vôbec nie na trhy, kde je trhovou jednotkou. Českí ani slovenskí zákazníci si tento komfort neužijú. Novinku uvádza v Austrálii. Šéf tamojšieho zastúpenia Škody Michael Irmer uviedol, že sedemročná záruka je tou najveľkorysejšou, s akou kedy Škody vyrukovala. Pokrýva pritom prakticky všetko s výnimkou spotrebného materiálu, akým sú napríklad brzdové platničky alebo batérie. Škoda však ostane vo svojej ponuke osamotená, pretože sesterský VW ani Seat nič podobné neplánujú. Pri súčasných cenách nových modelov Škody by možno nebolo zlé porozmýšľať, či sa s podobnou ponukou „nevytasiť“ aj v Európe.

Škoda Fabia Monte Carlo - 2022 Čítajte viac Škoda Fabia: Tá nová bude už len elektrická. O koľko zdražie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #záruka #garancia
Články podľa značiek