Import Motion: Stretnutie dovozcov áut pod krídlami Pravdy a TA3 malo úspech

Nultý ročník akcie Import Motion spojil dve silné motoristické médiá, portál auto.pravda.sk a televízny magazín Motoring, s importérmi áut. Zástupcovia 15 značiek absolvovali až 157 testovacích jázd.

23.09.2022 19:00
debata
Viac ako 100 účastníkov a 27 testovacích áut.... Foto: Robert Huttner
Import Motion - 2022 Viac ako 100 účastníkov a 27 testovacích áut. To je bilancia nultého ročníka podujatia Import Motion, kde sa stretli zástupcovia denníka Pravda a televízie TA3 s dovozcami áut.

Nebýva zvykom, aby motoristické médiá pozývali zástupcov automobiliek. Je to totiž tak trochu opačné garde. Akcia Import Motion, bola však práve o tom. Zástupcovia dvoch mediálnych značiek sa spojili, aby pritiahli zástupcov tých automobilových. Na pozvanie portálu auto.pravda.sk denníka Pravda, ktorý je dlhodobo najčítanejším motoristickým webom na Slovensku, a rešpektovaného motoristického magazínu Motoring spravodajskej televízie TA3, zareagovalo 15 importérov. A aký bol hlavný impulz?

Podujatie otvorili riaditeľ televízie TA3 Ján... Foto: Robert Huttner
Import Motion - 2022 Podujatie otvorili riaditeľ televízie TA3 Ján Svoboda (z ľava), moderátor Dodo Dúbravský a riaditeľ obsahu denníka Pravda Ľuboš Kamenistý.

„Chceli sme spojiť dve silné motoristické mediálne značky a dať dohromady importérov v jeden deň. Málokedy majú totiž príležitosť stretnúť sa na rovnakom mieste. Sú síce konkurenti, ale zároveň majú množstvo spoločných tém. Chceli sme preto vytvoriť neformálnu platformu, aby sa mohli porozprávať a aby si vyskúšali konkurenčné autá. A tiež sa pozrieť na to, ako vlastne fungujú ich partneri a konkurenti,“ povedal Ján Svoboda, generálny riaditeľ spravodajskej televízie TA3.

Riaditeľ televízie TA3 Ján Svoboda vysvetľuje vznik podujatia Import Motion
Video

V krásnom malokarpatskom prostredí hotela Pod lipou v Harmónii sa zišlo viac ako sto účastníkov, a čo je podstatné, až 27 testovacích vozidiel pätnástich značiek. Malo to úspech. Kľúče od áut putovali doslova z ruky do ruky. Celkovo sa uskutočnilo 157 testovacích jázd, čo je skvelá bilancia. Veľkú časť vozidiel tvorili elektromobily. Ani sa niet čomu čudovať, elektromobilita je v automobilovom sektore témou číslo jeden. Zároveň sa tu stretli šéfovia médií, marketingoví manažéri či PR manažéri jednotlivých značiek.

Podujatia Import Motion sa zúčastnil aj minister dopravy Andrej Doležal
Video

A ako Import Motion hodnotí riaditeľ obsahu denníka Pravda a spravodajského webu pravda.sk Ľuboš Kamenistý? „Spätná väzba zo strany importérov aj účasť nás milo prekvapili. Pritom išlo o nultý ročník. Ako vidieť, naša snaha spojiť dovozcov áut, z ktorých mnohí sú našimi obchodnými partnermi, a dve motoristické médiá, sa stretla s úspechom. Máme výborný ohlas, takže sa už dnes tešíme na ďalší ročník Import Motion," povedal Kamenistý.

O testovacie jazdy bol obrovský záujem.... Foto: Robert Huttner
Import Motion - 2022 O testovacie jazdy bol obrovský záujem. Uskutočnilo sa ich neuveriteľných 157.

Akciu navštívil aj minister dopravy Andrej Doležal. Mimochodom, vedeli ste, že je náruživý šofér a majiteľ veterána z roku 1965, ktorý sám renovoval? A nezaháľali sme ani my. Mať totiž pod jednou strechou zástupcov štrnástich značiek je jedinečná príležitosť. Vyspovedali sme ich na aktuálne témy. V nasledujúcich videách sa dozviete, ako sa kľúčoví hráči na slovenskom automobilovom trhu vyrovnávali s čipovou krízou, ako vidia budúcnosť a s akými reakciami zo strany zákazníkov sa stretávajú ich elektrifikované modely.

Škoda

Video

Kia

Video

Renault

Video

Volkswagen

Video

Peugeot

Video

Citroën

Video

DS

Video

Seat, Cupra

Video

Opel

Video

Mercedes-Benz

Video
Pozrite si ako rušno bolo na nultom ročníku Import Motion
Import Motion - 2022
Import Motion - 2022
+73Import Motion - 2022

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #andrej doležal #Import Motion #importéri áut #dovozcovia áut #Ján Svoboda #testy áut
Články podľa značiek