Autopožičovňa Sixt chce kúpiť 100 tisíc elektromobilov. Ale z Číny!

V prípade Sixtu nejde len o silné reči. Prvé čínske elektroautá dorazia do európskych pobočiek autopožičovne už v tomto roku.

05.10.2022 14:00
BYD Atto 3 Foto:
Atto bude prvým alektromobilom BYD, dostupným v európskych pobočkách Sixtu.
debata

Megaobjednávkami na autá, o ktorých sa veľa píše a potom ich realizácia začne pokrivkávať, si vylepšuje renomé napríklad autopožičovňa Hertz, ktorá si koncom minulého roku objednala stotisíc áut od Tesly a začiatkom tohto roku 65-tisíc kusov švédskeho Polestaru 2.

Teraz sa podobnou stotisícovou objednávkou pochválila konkurenčná autopožičovňa – Sixt. V jej prípade však zrejme nejde len o reči, pretože prvé vozidlá zo stotisícovej objednávky dodá do európskych pobočiek tejto autopožičovne čínska automobilka BYD už koncom tohto roku.

Len pre zaujímavosť – BYD patrí k najväčším výrobcom elektrických áut na svete a s útoko na európsky trh to myslí smrteľne vážne. Len pred pár týždňami sme informovali o zámere tejto automobilky priviezť do Európy hneď tri svoje modely. Konkrétne ide o už spomínaný kompaktný crossover Atto 3, veľké SUV Tang a sedan vyššej triedy Han. A práve Atto by sa podľa predstaviteľov čínskej automobilky malo stať v Európe bestsellerom. Viac sme o tejto téme písali v tomto článku:

byd tang Čítajte viac Čínska automobilka BYD: Do Európy privážame tri nové elektromobily!

Prvá časť transakcie obsahuje „niekoľko tisíc“ kusov elektromobilov, stotisíc by ich mal Sixt kúpiť do konca roku 2028. Sixt sa tak stane prvou európskou autopožičovňou, ktorá ponúka vozidlá BYD. Prvým ponúkaným modelom bude BYD Atto, elektrický kompaktný crossover. Zákazníci Sixtu budú môcť na tomto modeli jazdiť najprv v Nemecku, Francúzsku, Holandsku a Spojenom kráľovstve. Sixt nevylúčil, že partnerstvo s čínskou automobilkou rozšíri aj do iných oblastí sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobily #BYD #Sixt #BYD Atto
Články podľa značiek