Video: Prečo si nezapaľovať cigaretu pri čistení auta? Toto vás odradí

Muž sa rozhodol v Jelenej Góre využiť prvú októbrovú sobotu na čistenie svojho Volkswagenu. Neodolal a zapálil si cigaretu. Nebol to dobrý nápad. Z auta vyšľahli plamene.

08.10.2022 17:00
debata (1)
VIDEO: Pozrite sa ako vzplanul aerosólový prípravok na čistenie vozidla v kokpite
Video

Ako uviedli miestni požiarnici privolaní k vozidlu, muž neodolal a zapálil si cigaretu. Blízkosť zapaľovača k aerosolovému prípravku na palubnú dosku však pôsobila vzplanutie. Požiarnici nezistili ďalší možný únik plynu ani požiar a muža s popáleninami previezli na ošetrenie. V aute bol poškodený stredový panel.

Pre nás ostatných majú požiarnici jednu radu: Prečítajte si štítky a buďte opatrní! Netýka sa to len áut. Veľmi podobne fungujú aj ďalšie prostriedky, ktoré používame často v domácnostiach – napríklad laky na vlasy alebo dezodoranty. Ich použitie v relatívne malých miestnostiach, ako sú kúpeľne, môže viesť k podobnej situácii – varuje hovorca požiarnikov v Jelenej Góre kpt. Krzysztof Zakrzewski.

Ako pripomína hasič, každý výrobok uvedený na trh má na sebe štítok. Ten jasne hovorí, že je horľavý. Stačí si prečítať návod na obsluhu a dávať si trochu pozor na to, čo robíme a kde to robíme. Potom nebudú vznikať takéto nebezpečné situácie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #čistenie #auto #plamene #sprej
Články podľa značiek