"Olivederči": sieť čerpačiek Oliva sa lúči. Mení sa meno a aj majiteľ

Sieť 39 čerpacích staníc siete Oliva sčervenie. Odkúpila ju totiž česko-slovenská Benzina. Budú však fungovať pod značkou Orlen Express.

14.10.2022 12:00
debata (1)
VIDEO: Pozrite si premenu čerpačiek Oliva
Video

Sieť čerpacích staníc Oliva pôsobila na Slovensku od roku 2012. Spoločnosť sa so zákazníkmi lúči pozdravom „Olivederči“ a poďakovaním „…vážení zákazníci, čerpačky Oliva sa s vami lúčia. Chceme sa vám preto veľmi pekne poďakovať za vašu podporu a priazeň, ktoré ste nám počas 10 rokov spoločnej cesty prejavovali. Sme veľmi radi, že sme vám mohli poskytovať kvalitné služby, či už na cestách za zážitkami, alebo za povinnosťami.“ Na konci potvrdili, že Čerpačky budú postupne prechádzať rebrandingom a zmenou na novú sieť, čo zákazníci na niektorých z nich už mohli postrehnúť aj priamo na cestách.

Čerpacie stanice Oliva vznikali najprv na parkoviskách obchodných centier. Presadili sa cenou a 24-hodinovou možnosťou tankovania, čo na menších čerpačkách nebývalo zvykom, kartou sa kedykoľvek dalo platiť priamo na výdajnom stojane. Ponúkali benzín 95 a naftu. Postupne pribudla možnosť čerpania kvapaliny do ostrekovačov. Spoločnosť minulý rok bola v zisku 550 tisíc eur.

Zmena pumpy Oliva na Orlen Express

Rembranding siete Oliva prevádzkujúca čerpacie stanice prebieha v týchto dňoch. Začínajú meniť farbu zo zelenej na červenú so symbolom orla. Prichádza ORLEN express.

Fotogaléria
ORLEN express už v novom šate v meste Ilava....
Ešte neprefarbená čerpačka Oliva v Bratislava-...
+3Ešte neprerobená Oliva v Bratislava- Rača. Jej...

Česká Benzina akvizíciou posilňuje svoju sieť na Slovensku, kúpa 39 čerpacích staníc od Olivy zdvojnásobuje počet jej čerpacích staníc. Benzína sa vrátila na Slovensko v roku 2019 a prvú čerpaciu stanicu otvorila v apríli toho roku v Malackách.

Sieť Oliva, ako píšeme vyššie, však nebude fungovať priamo pod jej logom, ale ako Orlen Express. Orlen je poľský petrochemický gigant, ktorý vlastní Benzinu a aj rafinériu v Českej republike. Do konca roka bude na Slovensku pod týmto názvom fungovať takmer 30 čerpačiek. Do samoobslužných čerpačiek bude dodávať palivo s názvom Efecta, pochádzajúce z rafinérií v Kralupoch nad Vltavou a Litvínove. Prevzatie ďalších čerpacích staníc spôsobí, že spoločnosť Benzina sa stane tretím najsilnejším hráčom na slovenskom trhu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #nafta #čerpacia stanica #Benzina
Články podľa značiek