Hyundai Santa Fe: Bude z novej generácie 'Defender'?

Nezávislé ilustrácie vytvorené na základe snímok prototypov naznačujú veľkú zmenu. Bude zo Santa Fe kórejský Land Rover?

25.10.2022 18:00
debata (1)
Nezávislá ilustrácia vychádza z fotografií... Foto: kolesa.ru
Hyundai Santa Fe - neoficiálna ilustrácia 2022 Nezávislá ilustrácia vychádza z fotografií maskovaných prototypov. Už tie naznačili, že nové Santa Fe presedlá z úhľadných línií na drsnejší dizajn inšpirovaný svetom off-roadov.

Hovoriť dnes o novej generácii Hyundaia Santa Fe je naozaj priskoro. Veď tá súčasná prišla len pred dvoma rokmi. Samotný Hyundai síce hovoril len o modernizácii, lenže obsahovala okrem zmien dizajnu aj zmenu platformu. Navyše, Sante Fe dostalo plug-in hybridný pohon. Takže predstava, že by čoskoro mala prísť ďalšia generácia, nedáva príliš logiku. Lenže ono to tak naozaj vyzerá. Na cestách už boli „nachytané“ prototypy dôsledne zamaskovaných testovacích vozidiel, o ktorých sa autori domnievali, že ide práve o Santa Fe. No a ak jazdia prototypy, je to neklamný znak, že vývoj je vo finálnom štádiu.

Hyundai Grandeur - 2022 Čítajte viac Hyundai Grandeur: Kórejčania vytiahli z rukáva ďalší skvelý dizajn

Skôr prekvapuje, že pod maskovacími textíliami sa ukrýva oveľa hranatejší model, akým je súčasné úhľadné Santa Fe. Má kolmú masku, zatmavené stĺpiky, plávajúcu strechu, robustné výrezy blatníkov a rovné boky karosérie. To nedokáže zakryť ani kamufláž. Jednoducho, pôjde o radikálnu zmenu. Web Kolesa.ru si dokonca trúfol nové veľké SUV odmaskovať. Úlohy sa chytil zručný ilustrátor Nikita Chuicko. Vytvoril možnú podobu štvrtej generácie. Pri pohľade na ňu si nemôžete nespomenúť na Land Rover Defender. Nejde ale o kopírovanie, skôr o drsnejší štýl. Máme tu totiž aj zopár veľmi inovatívnych prvkov.

Zaujímavým prvkom sú nielen predné svetlá v... Foto: kolesa.ru
Hyundai Santa Fe - neoficiálna ilustrácia 2022 Zaujímavým prvkom sú nielen predné svetlá v tvare písmena H, ale aj zadné vertikálne s parametrickým dizajnom, pripomínajúce MPV Staria.
Hyundai Santa Fe - 2020 Čítajte viac Hyundai Santa Fe: Facelift? Nie, nová generácia po dvoch rokoch!

Napríklad predné svetlá v tvare písmena ležatého písmena H, alebo zadné vertikálne svetlá s parametrickým dizajnom, podobným MPV Staria. V takejto podobe by nepochybne Santa Fe zaujalo viac ako jeho predchádzajúce generácie. Hlavnou otázkou ale je, či sú testovacie prototypy naozaj novým Santa Fe. Nemohlo by ísť o celkom iný model? Napríklad elektrický. Veď veľké elektrické SUV chystá aj Kia. A nie je tajomstvom, že jej 7-miestne EV9 príde na trh už budúci rok. Iste nebude trvať dlho, kým sa k nemu pripojí súrodenec s logom Hyundai.

Hyundai Santa Fe - 2020 Čítajte viac Hyundai Santa Fe: Vieme viac o novom plug-in hybride

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #ilustrácia #Hyundai Santa Fe
Články podľa značiek