GMC predstavilo brutálny elektrobicykel s pohonom AWD

Obrovský elektrický Pikap GMC Hummer EV je symbolom nezdolateľnosti. A presne taký má byť aj jeho menší súrodenec s pedálmi. Tento extrémny elektrický bicykel si má poradiť v každej situácii. Má totiž dva elektromotory.

07.11.2022 18:00
debata (1)
Nový elektrobicykle Hummer AWD e-Bike má... Foto: GMC
GMC Hummer AWD e-bike - 2022 Nový elektrobicykle Hummer AWD e-Bike má robustnú konštrukciu a najmä dvojicu elektromotorov. Poháňané sú teda obe kolesá.

General Motros pod značkou GMC nedávno oživil legendárny Hummer. Tentoraz z neho ale urobil neškodný elektromobil. V teréne však tento mohutný stroj rozhodne nepoľaví. Má totiž až tri elektromotory s výkonom 746 kW, čo je rovných 1 000 koní, vďaka čomu zrýchli na stovku za tri sekundy. Zásoba batérií s neskutočnou kapacitou 246,8 kWh mu má stačiť asi na 500 km jazdy. Podobne omračujúce sú aj parametre jeho menšieho dvojkolesového súrodenca – bicykla, presnejšie elektrobicykla, ktorý GMC práve predstavuje.

elektrobicykel Čítajte viac Elektrobicykel nie je lacný, nevyberajte unáhlene

Vyvinul ho v spolupráci so známym výrobcom elektrických bicyklov Recon Power Bikes, presláveným ponukou pre tých cyklistov, ktorí majú radi extrémy. Už názov GMC Hummer All-Wheel-Frive e-Bike naznačuje jeho najväčšiu vychytávku. Áno, tak ako veľký Hummer, má aj tento bicykel pohon všetkých kolies. Využíva silu dvoch elektromotorov Bafang. Predný je integrovaný v náboji kolesa. Každý z nich má výkon 750 až 1 200 Wattov. Spolu teda dokážu poskytnúť 2,4 kW výkonu a k tomu mohutný krútiaci moment 160 Nm, ktorý je porovnateľný preplňovanými litrovými trojvalcami.

Maximálny výkon 2,4 kW a 160 Nm krútiaceho... Foto: GMC
GMC Hummer AWD e-bike - 2022 Maximálny výkon 2,4 kW a 160 Nm krútiaceho momentu sú na elektrický bicykel naozaj extrémne parametre. Aj vďaka druhému elektromotoru v náboji predného kolesa.

Jazdec si vyberá z troch jazdných režimov (Cruis, Traction a Adrenalin), pričom predný elektromotor môže využiť, len keď to potrebuje. Zásobu energie si tento bicykel vozí v batérii od LG s kapacitou jednej kilowatthodiny, čo je na elektrobicykel ďalší úctyhodný parameter. Batéria je odnímateľná, takže ju budú môcť budúci majitelia nabíjať doma. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 45 km/h. Inak by dokázal tento e-Bike vyvinúť ešte vyššie tempo. Extrémnym výkonom je prispôsobený masívny rám, pripomínajúci štýl „fat-bike“, 4-palcové „balónové“ pneumatiky aj predné odpruženie.

peugeotbycicle Čítajte viac Absurdné: Reklamy na autá vo Francúzsku budú musieť odporučiť bicykel! Túto elektrickú beštiu krotí brzdová sústava s dvojicou kotúčových bŕzd so 4-piestikovými strmeňmi. Za novinku, ktorá sa objaví v predajniach GMC ešte tento rok, zaplatia zákazníci 3 999 dolárov. Nie je to málo, ale rozhodne menej, ako keby ste sa rozhodli pre pikap alebo SUV GMC Hummer EV. Tam totiž ceny štartujú na 112 500 dolároch. Zákazníkom to ale zjavne neprekáža. GMC sa nedávno pochválilo, že má na stole viac ako 80 000 objednávok. Predpokladáme, že podobné to bude aj s týmto extravagantným elektrickým bicyklom.
GMC Hummer AWD e-bike - 2022
GMC Hummer AWD e-bike - 2022
+9GMC Hummer AWD e-bike - 2022

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #elektrický bicykel #elektrobicykel #GMC #GMC Hummer #GMC Hummer EV
Články podľa značiek