Takto bude prebiehať zánik spaľovacích motorov. Pozrite si stratégiu 26 značiek!

Zákony a regulácie v Európskej únii, ale aj inde na svete, nútia výrobcov áut postupne obmedzovať predaj modelov poháňaných spaľovacími motormi. Univerzálne riešenie však zatiaľ neexistuje, a tak sa automobilky pokúšajú prispôsobiť novej ére rôzne.

07.11.2022 06:00
elektromobily Foto:
Jednotlivé koncerny a značky si stanovili stratégie, ktoré ich majú pripraviť na prechodné obdobie medzi fosílnou a elektrickou dobou.
debata (25)

Zdá sa, že výroba elektromobilov sa skôr či neskôr zaradí do portfólia každej automobilky. V súčasnosti sú však hlavným zdrojom ziskov hlavne predaje áut so spaľovacími motormi, keďže predaj elektrických vozidiel je stále nerentabilný a výrobcovia na ňom často nielenže nezarábajú, ale dokonca prerábajú.

Jednotlivé koncerny a značky si stanovili stratégie, ktoré ich majú pripraviť na prechodné obdobie medzi fosílnou a elektrickou dobou. Kým daktoré plánujú už len výrobu elektromobilov, pre iné budú ťažiskom hybridy. No a nájdu sa aj také, ktoré sa budú snažiť udržať spaľovací motor v predaji, čo najdlhšie. Zoznam, ktorý pripravil nemecký autoklub ADAC, uvádza značky v abecednom poradí.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #ADAC #elektromobily #stratégia
Články podľa značiek