Pri Kalnej and Hronom havarovalo SUV s migrantmi

Dnes (utorok 8. 11) krátko po polnoci policajti z Obvodného oddelenia PZ Želiezovce prenasledovali VW Touareg s poľským evidenčným číslom.

08.11.2022 20:00
debata
Prevádzanie migrantov nie je žiadna vyhliadková... Foto: Polícia SR
Nehoda vozidla s nelegálnimi migrantmi Prevádzanie migrantov nie je žiadna vyhliadková jazda. Táto skončila v rieke Hron.

Vodič na znamenia policajnej hliadky nereagoval a v rýchlej jazde pokračoval smerom na obec Šarovce. Na kruhovom objazde však zmenil smer a pokračoval smerom na obec Kalná nad Hronom. Následne zišiel z vozovky a v jazde pokračoval cez pole, kde sa policajtom stratil z dohľadu.

Hliadka preverila všetky odbočky na poľné cesty, pričom vozidlo nespozorovali, ale pri uzavretom moste našli stopy po vozidle, ktoré smerovali ku korytu rieky Hron. Ihneď sa presunuli k rieke a našli vozidlo, ktoré skončilo prednou časťou v nej. Mimo vozidla sa už nachádzalo viacero osôb a v aute našli ešte päticu prevážaných ľudí.

Celkovo išlo o 11 migrantov zo Sýrie, ktorí boli prevezení na ošetrenie do nemocnice. Prípadom sa už zaoberajú príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície. O incidente informoval polícia na svojom facebookovom profile.

Jedenásť migrantov zo Sýrie skončilo v nemocnici. Foto: Polícia SR
Nehoda vozidla s nelegálnimi migrantmi Jedenásť migrantov zo Sýrie skončilo v nemocnici.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #nehoda #dopravná nehoda #migrácia #migranti #nelegálna migrácia
Články podľa značiek