Mercedes Project SMNR: Tento koncept mieri k hráčom League of Legends

Dizajnéri Mercedesu-Benz, inšpirovaní vášňou pre hru League of Legends stvorili úžasný virtuálny showcar. Od reality má ale ďaleko.

10.11.2022 18:00
debata (1)
Toto kupé so zvýšeným podvozkom je podľa... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Project SMNR - 2022 Toto kupé so zvýšeným podvozkom je podľa predstáv tvorcov vytvorené z metamateriálov. Preto je transparentné a môže sa meniť podľa prostredia.

Mercedes-Benz sa pri vývoji projektu SMNR spojil so spoločnosťou Riot Games, herným vývojárom titulu League of Legends. Virtuálny koncept má spájať vášeň pre túto videohru a talent dizajnérov stuttgartskej automobilky. A keďže toto auto nikdy nezamieri na skutočné cesty, mohli tvorcovia popustiť uzdu fantázii. Nemuseli rešpektovať výrobné obmedzenia ani fyzikálne zákony. Navyše, virtuálne „metamateriály“ posunuli hranice možného. Máme tu preto futuristické kupé s centrálne situovaným kokpitom a väčšou svetlou výškou. Kolesá nahrádzajú „energetické polia“. Preto môžu byť integrované do celkového dizajnu. Vďaka tomu nepočíta koncept ani s klasickými nápravami.

Mercedes-Benz Vision EQXX - 2022 Čítajte viac Mercedes-Benz Vision EQXX: Na jedno nabitie prejde až 1 000 km!

V miestach, kde by sme normálne očakávali nosné štruktúry alebo aspoň pevnú hmotu, využíva Project SMNR bioluminiscenčné častice a prúdnicové štruktúry. Aj samotná hra League of Legends je založená na dvoch kľúčových prvkoch – energetickom jadre a zónovacích molekulách. Zónovacie molekuly sú v tomto prípade polopriehľadnou vrstvou, ktorá sa neustále prispôsobuje prostrediu. Môžu preto dať SMNR akýkoľvek mysliteľný tvar a kedykoľvek sa prispôsobiť pevnému energetickému jadru ako centrálnemu konštrukčnému prvku. Priehľadnosť vytvára úplne nový pocit z dizajnového jazyka a vonkajšieho vzhľadu.

Toto kupé so zvýšeným podvozkom je podľa... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Project SMNR - 2022 Toto kupé so zvýšeným podvozkom je podľa predstáv tvorcov vytvorené z metamateriálov. Preto je transparentné a môže sa meniť podľa prostredia.

Virtuálny koncept ukáže Mercedes-Benz v dome Mercedes-EQ v rámci akcie Riot Games Fan Village v San Franciscu. Automobilka sľubuje, že projekt SMNR bude predstavený pohlcujúcim a interaktívnym spôsobom prostredníctvom inštalácie s viacerými obrazovkami, ktorá zobrazuje auto z rôznych perspektív v ostrých detailoch. Project SMNR navyše obsahuje prvé plne trojrozmerné používateľské rozhranie vo virtuálnom priestore. Štúdia je natoľko odvážna, že nemá šancu vzniknúť ani v podobe skutočného 3D modelu.

Mercedes-Benz Project SMNR - 2022
Mercedes-Benz Project SMNR - 2022
+8Mercedes-Benz Project SMNR - 2022

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Concept #koncept #Mercedes Benz Project SMNR
Články podľa značiek