Scout ožíva. VW ukázal prvú snímku nového SUV

Nová elektrická značka koncernu Volkswagen pre USA už chytá obrysy. Najprv príde koncept oživujúci spomienku na legendárne americké SUV International Harvester Scout. Základy si asi požičia z Fordu.

23.11.2022 18:00
debata
Nové elektrické SUV pre USA pod značkou Scout... Foto: Volkswagen
Scout - nová značka Volkswagenu Nové elektrické SUV pre USA pod značkou Scout má vyvolávať paralelu s pôvodnými modelmi zaniknutej americkej automobilky International Harvester.

Už na jar Volkswagen potvrdil, že v USA vytvorí novú značku Scout. Tento názov síce Európanom veľa nehovorí, no za Atlantikom sa spája s legendárnym rovnomenným SUV z dielne automobilky International Harvester. Tá síce zanikla v polovici osemdesiatych rokov, ale emócie za týmto výrobcom off-roadov, traktorov či ďalšej techniky pre farmárov ešte celkom nevyhasli. Presne to sa rozhodol využiť nemecký automobilový gigant, aby prenikol na americkom trhu do rýchlo rastúceho segmentu elektrických SUV a pikapov.

Značka Scout je inšpirovaná americkým... Foto: International Harvester
International Harvester Scout Značka Scout je inšpirovaná americkým "SUV" International Harvester Scout, ktoré schádzalo z liniek do roku 1980.
Nový Volkswagen Amarok (2022) Čítajte viac Volkswagen predstavil očakávaný Amarok. Aj s naftovým trojlitrovým šesťvalcom!

Hoci prvá novinka sa ukáže až v roku 2026, Volkswagen upozorňuje na jej príchod oveľa skôr. Už čoskoro by sme mali vidieť koncept na túto tému. A s ním súvisí aj prvá snímka, ktorú automobilka nedávno zverejnila na sociálnej sieti. Ako vidieť, nový Scout bude mať jednoduché a robustné línie, čo potvrdzuje aj sprievodný text. Má totiž pripomínať pôvodný model International Harvester. A to aj tvarom zadného bočného okna, ktoré sa v spodnej časti dvíha smerom k zadnému stĺpiku. To sme napokon vedeli skôr, z nedávnych oficiálnych skíc.

Tvar zadného bočného okna je jasnou paralelou... Foto: Volkswagen
VW - nová značka Scout Tvar zadného bočného okna je jasnou paralelou na originál zo šestedesiatycha sedemdesiatych rokov.

O technike Volkswagen nič neprezradil. Črtajú sa ale dve možnosti. Nový pikap a SUV dostanú buď úplne novú elektrickú platformu, alebo využijú synergiu s Fordom, presnejšie platformu Fordu F-150 Lightning. Ako vieme, oba koncerny úzko spolupracujú. Nielen na pikape Ranger a Amaroq. Nemecký partner napríklad poskytol svoju elektrickú architektúru MQB Fordu pre vývoj jeho kompaktných elektromobilov, tak prečo by to nemohlo byť aj naopak. Navyše by to šetrilo náklady. Novinky od Scoutu tak za Atlantikom zaútočia na Rivian R1T, Teslu Cybertruck či GMC Hummer EV.

VW - nová značka Scout Čítajte viac VW vytvorí novú značku Scout. Chce ísť po krku americkým pikapom

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #USA #SUV #VW #Scout #pikap #International Harvester
Články podľa značiek