V Číne sa zrazili dva elektromobily, ktoré vtipkovali na tému bŕzd Tesly

Jednému z nich to bolo osudné. Tesla je v tom ale tentoraz celkom nevinne.

29.11.2022 14:00
debata (4)
Na tejto nehode by nebolo za normálnych... Foto: Twitter
Čína - havária Tesla vs MG6 Na tejto nehode by nebolo za normálnych okolností nič zvláštne. Majitelia týchto áut si však nápismi na karosérii tak trochu zo seba uťahovali. Horšie na tom bolo čínske MG.

Nedávno vyvolala nehoda Tesly 3 v Číne, ktorá prestala reagovať na pokyny vodiča, búrlivé reakcie. Incident, keď sa americký elektromobil rútil šialenou rýchlosťou ulicami mesta si vyžiadal dvoch mŕtvych. Reagovali na to aj samotní majitelia Tesiel, ktorí si začali na svoje milované elektromobily, v snahe obhájiť povesť americkej automobilky, lepiť na karosériu ironické nápisy „Zlyhávajú mi brzdy – držte sa odo mňa ďalej!” A nápisy sa začali objavovať aj na konkurenčných elektromobiloch, ktoré si z Tesly uťahovali v štýle: „Aby sme predišli kolízii kvôli zlyhaniu bŕzd, prosím rozumných majiteľov Tesiel, aby ma predbehli“.

Tesla 3 vyšla z incidentu ako morálny víťaz a... Foto: Twitter
Čína - havária Tesla vs. MG6 Tesla 3 vyšla z incidentu ako morálny víťaz a tiež s menšími škodami.

Čo čert nechcel, presne takéto dva elektromobily sa nedávno stali účastníkmi dopravnej nehody. Jedna Tesla a jedno čínske MG6. Obe so spomínanými nápismi. To vymyslí naozaj len život. Tentoraz ale k žiadnemu zlyhaniu bŕzd neprišlo. Ani na jednom z vozidiel. Navyše, Tesla nemala na zrážke, po ktorej skončilo MG6 na streche, žiadnu vinu. Chybu spravil jednoznačne vodič čínskeho elektromobilu, ktorý si pri preraďovaní do pravého jazdného prúdu nevšimol „nevinnú“ Teslu. Našťastie, havária sa obišla bez následkov na zdraví zúčastnených. Škody sú len materiálne. Ako morálny víťaz však vyšla z incidentu Tesla a ako porazené MG.

tesla Čítajte viac Video: Tesla sa ‘zbláznila‘ a zabila dvoch ľudí v Číne. Pozrite si video z jej jazdy

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Tesla 3 #MG #MG6
Články podľa značiek