Škoda Fabia Combi Tour: Malé kombi sa míňa. Žiadne nové nepríde

Škoda dopredáva posledné kusy praktickejšej verzie Fabie. Jej výrobu zastavila už v apríli. Ak máte záujem, je najvyšší čas.

01.12.2022 14:00
debata
Škoda dopredáva posledné kusy Fabie Combi... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Combi - 2015 Škoda dopredáva posledné kusy Fabie Combi tretej generácie. Zo štvrtej už kombi nevznikne.

Osud štvrtej generácie Fabie Combi bol od počiatku „nahnutý“. Veď kombi verzie modelov nižšej triedy sú dnes na čiernej listine. Minulosťou je Seat Ibiza ST, VW Polo Variant, Peugeot 208 SW aj Renault Clio Grandtour. Nahradili ich populárnejšie malé SUV. Škoda praktickejší karosársky variant v súvislosti s novou Fabiou tiež najprv vôbec nespomínala. Až neskôr sa objavili správy, že za novým hatchbackom bude meškať približne dva roky a že dovtedy ostane ne linkách súčasná generácia. Nakoniec tento scenár počas premiéry Fabie štvrtej generácie v roku 2021 potvrdil sám vtedajší šéf automobilky Thomas Schäfer s tým, že Fabia Combi je vo vývoji a na trh sa chystá v roku 2023.

Škoda Fabia Combi - 2015
Škoda Fabia Combi - 2015
+25Škoda Fabia Combi - 2015

Nakoniec bolo ale všetko inak. „Extrémne prísna emisná norma Euro 7 ďalej dramaticky zrýchľuje transformačný proces smerom k elektromobilite. Potrebujeme preto nielen viac elektromobilov, ale musíme sa tiež rýchlejšie, než sa plánovalo, rozlúčiť s niektorými produktmi. Spoločne sme sa preto rozhodli, že budeme dôsledne investovať do budúcnosti a že sa včas rozlúčime s modelmi so spaľovacím motorom, ako je Škoda Fabia Combi," uviedla Škoda Auto v liste zamestnancom. Kým však výrobu hatchbacku tretej generácie zastavila Škoda už po vlaňajšej celozávodnej letnej dovolenke, verziu Combi nechala vo výrobe až do apríla tohto roka s prívlastkom Tour, aby sa odlíšila od štvrtej generácie.

Malé kombi od Škody ponúkalo kufor s objemom od... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Combi - 2015 Malé kombi od Škody ponúkalo kufor s objemom od 530 až do 1 395 litrov.

Ak máte teda záujem o malé kombi, ktoré nebude nahradené nástupcom na báze štvrtej generácie Fabie, je tu posledná možnosť. Vlastne posledná možnosť kúpiť si akékoľvek malé kombi. V cenníku ešte Fabia Combi Tour figuruje, ale skladové zásoby sa rýchlo stenčujú. Na výber je vo výbavách Active a Ambition, výlučne s motorom 1,0 TSI s výkonom 70 kW. Vybrať si však môžete 5-stupňovú manuálu alebo 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku DSG. Pripomeňme že tento posledný mohykán starých dobrých časov ponúka kufor s objemom od 530 litrov. To je objem, ktorý vám neposkytne väčšia Scala ani Kamiq. A už vôbec nie v cene Fabie Combi.

Škoda Slavia Combi - nezávislá ilustrácia 2021 Čítajte viac Škoda odpísala Fabiu Combi. Mohla by sa vrátiť ako Slavia?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto
Články podľa značiek