Putin sa strápnil. Kerčský most kontroloval za volantom Mercedesu!

Kde nechal ruský prezident svoju štátnickú limuzínu Aurus Senat? Na kontrolu poškodeného mosta prišiel totiž na nemeckom Mercedese-Benz triedy S. Vysvetľovať to musel aj Kremeľ.

06.12.2022 18:00
debata (18)
Na kontrolu opráv Kerčského mosta si Vladimir... Foto: Twitter/Ria Novosti
Vladimir Putin Na kontrolu opráv Kerčského mosta si Vladimir Putin vybral auto z nepriateľskej krajiny. Hoci má svoj ruský Aurus Senat, Mercedesom-Benz tentoraz nepohrdol.

Ruský prezident Vladimír Putin prišiel v pondelok osobne skontrolovať opravy Kerčského mostu, ktorý spája Rusko s nelegálne anektovaným ukrajinským polostrovom Krym. Stavbu pred takmer dvoma mesiacmi poškodil mohutný výbuch, ktorý Moskva pripisuje ukrajinským tajným službám. Pikantné ale je, že Putin cez most neprešiel svojou štátnickou limuzínou Aurus Senat, ale za volantom nemeckej limuzíny Mercedes-Benz.

Na záberoch zverejnených ruskými médiami šoféruje Putin Mercedes-Benz triedy S, kde ho z miesta spolujazdca informuje o opravách stavby ruský vicepremiér Marat Chusnullin. Zo záberov nie je priamo jasné, kadiaľ auto ide, ale na fotografiách štátnej agentúry Sputnik Putin zjavne stojí pri Kerčskom moste. Podľa agentúry boli snímky zhotovené neďaleko mesta Kerč, teda na okupovanom ukrajinskom polostrove Krym.

Aurus Senat - štat výroby Sollers 2021 Čítajte viac Aurus: Putinova automobilka je totálne fiasko. Tvrdia to sami Rusi

Agentúra AFP v tejto súvislosti uviedla, že ruský prezident na Krym zavítal prvýkrát od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Podľa agentúry TASS ruský prezident pri návšteve hovoril aj s robotníkmi a vládnym činiteľom zodpovedným za opravu mosta. Agentúra Reuters si však najviac všímala práve to, že Putin riadil Mercedes-Benz. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov neskôr vysvetľoval, že tomu tak bolo preto, že „také auto bolo jednoducho na mieste k dispozícii“.

Most na Krym otvorili s veľkou pompou v máji 2018 za osobnej účasti Putina. Ten počas ceremoniálu šoféroval dokonca nákladné auto. V čase otvorenia bol najdlhším mostom Európy. Po spustení ruskej invázie na Ukrajinu sa stal Kerčský most hlavným kanálom pre zásobovanie anektovaného Krymu, ktorý slúži ako jedna z kľúčových základní pre ruské invázne operácie na Ukrajine. Ôsmeho októbra otriasla mostom silná explózia.

Aurus Komendant - 2022 Čítajte viac Aurus Komendant: Rusi plánujú premiéru ‘Putiniovho SUV‘. Zakryje totálny rozklad?

Po výbuchu začalo na železničnej časti mosta horieť niekoľko cisterien a prepadla sa časť vozovky. Cestnú premávka na moste sa po niekoľkohodinovom prerušení čiastočne podarilo obnoviť a neskôr bolo ohlásené aj obnovenie železničnej prevádzky. Moskva následne uviedla, že za útokom stoja ukrajinské tajné služby, Kyjev sa ale k zodpovednosti oficiálne neprihlásil.

Vzhľadom na hrozby nových ukrajinských útokov na most, Putin zdôraznil potrebu vybudovať diaľnicu pozdĺž Azovského mora, ktorá by spojila Krym s juhom Ruska, uviedol podľa agentúry AP Kremeľ. AP vyložila správy o Putinovej prechádzke po Kerčskom moste tak, že sa šéf Kremľa týmto spôsobom pokúsil povzbudiť ruskú morálku.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Vladimir Putin #Kerčský most
Články podľa značiek