Renault zavádza ako prvý navigáciu Waze rovno do áut

Modely Renault Austral a Mégane E-Tech sú prvými na svete, ktoré umožnia vodičom využívať výhody populárnej navigačnej aplikácie Waze priamo v infotainmente.

19.12.2022 12:00
debata
Renault integroval aplikáciu Waze priamo do... Foto: Renault
Renault - aplikácia Waze Renault integroval aplikáciu Waze priamo do infotainmentu, takže užívatelia tejto aplikácie už nebudú odkázaní na svoj smartfón.

Renault sa stal prvou automobilovou značkou, ktorá ponúka aplikáciu Waze priamo integrovanú do multimediálneho systému vozidla. Bez použitia smartfónu majú tak vodiči prístup k dopravným informáciám v reálnom čase, obľúbeným trasám a uloženým cieľom. Praktické je, že ostatné funkcie vozidla, ako napríklad hudba, zostávajú dostupné, aj keď je Waze aktivovaný. Novinku zavádza Renault v spolupráci s Waze v európskych krajinách pre všetkých majiteľov nových modelov Renault Austral a Mégane E-Tech, ktoré sú vybavené obrazovkou OpenR a rozhraním OpenR Link s integrovaným operačným systémom Google.

Google Maps - nová šetriaca navigácia Čítajte viac Google predstavil šetriace mapy. Usporiť majú aj 30 % paliva či elektriny

Ako na to? Zákazníci si môžu jednoducho stiahnuť a nainštalovať aplikáciu Waze pre OpenR Link buď priamo z Google Play pomocou OpenR Link vo svojom vozidle, alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie My Renault. Následne si môžu zadarmo vytvoriť účet Waze alebo použiť existujúci účet Waze a využívať všetky výhody. Renault predpokladá, že majitelia Renaultov túto novinku ocenia. Veď len vo Francúzsku používa Waze 20 miliónov vodičov. Nadšený je aj samotný Waze, keďže integrácia do automobilovej platformy mu prinesie nových užívateľov. Predpokladáme, že po Renaulte na Waze nabehnú aj ďalšie automobilové značky.

Renault Megane - test 2022 Čítajte viac Test: Renault Mégane E-Tech EV60– jazdí ako hothatch, ale nie bez chýb

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #navigácia #aplikácia #Waze
Články podľa značiek