Zamestnancov Tesly v Texase čaká peklo. Musk priviedol čínskeho šéfa!

Elon Musk očakáva od svojich amerických zamestnancov rovnakú lojalitu, disciplínu a pracovné výkony ako od pracovníkov čínskej gigafactory. Zariadiť to má čínsky šéf Tom Zhu.

19.12.2022 14:00
debata (5)
Gigafactory v Austine má mať kapacitu až milión... Foto: Tesla
Tesla - výroba Fremont Gigafactory v Austine má mať kapacitu až milión vozidiel ročne. Zatiaľ je však len „pecou na peniaze“. Zmeniť to má nový čínsky šéf.

Elon Musk vyjadril po spustení čínskej gigafactory v Šanghaji viackrát obdiv k pracovnej morálke tamojších zamestnancov, ktorí sú ochotní pracovať aj do tretej ráno. Naopak, o Američanoch sa vyjadril, že ak sa snažia, tak len v tom, ako sa práci vyhnúť. Teraz si však budú musieť zvyknúť na ázijské pomery, pretože Musk si na nich pripravil skutočný bič.

Novej gigafactory v texaskom Austine, ktorá sa má stať americkým centrom výroby SUV Y a pikapu Cybertrucku s kapacitou milión vozidiel ročne, a ktorá je zatiaľ len „pecou na peniaze“, bude totiž veliť Tom Zhu. Ide o čínskeho manažéra, ktorý sa pripojil k Tesle v roku 2014 a pomáhal Muskovi s budovaním siete nabíjačiek Supercharger a čínskou gigafactory.

Teraz sa Zhu objavil v Austine. Prichádza v čase, keď sa Tesla snaží zvýšiť produkciu v tejto novej továrni a tiež v čase, keď Musk sám priznal, že má „na tanieri príliš veľa práce“. Scenár s rozbehom výroby Tesly 3 spred dvoch rokov, ktorý označil Musk za „výrobné peklo“, sa teda nezopakuje, pretože sám nemá dosť času dohliadať na výrobu. Urobí to zaňho Zhu.

Tesla Semi - 2022 Čítajte viac Tesla Semi: Profesionál strhal kabínu revolučného ťahača. Je to iba hračka

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Elon Musk #Gigafactory
Články podľa značiek