Rusi začínajú predávať nový Moskvič. Poznáme jeho cenu

Moskvič 3 je kompaktný crossover. Cena začína približne na úrovni, na akej začínala v Rusku pred vojnou cena Karoqu.

27.12.2022 06:00
moskvic 3 Foto:
Vzhľadom ku konkurencii nie je Moskvič 3 drahý, no aj tak bude pre mnohých Rusov v súčasnosti nedostupný.
debata (201)

Nové Moskviče sa koncom novembra začali vyrábať v bývalej fabrike Renaultu, ktorú Rusi v apríli „znárodnili“. Ide o kompaktný mestský crossover, ktorý má pod kapotou 1,5-litrový benzínový agregát s výkonom 150 koní, maximálnym krútiacim momentom 210 Nm a okrem manuálnej prevodovky bude k dispozícii aj CVT prevodovka. Vývoj auta bol pomerne rýchly, pretože dizajnovo aj technologicky ide o takmer identickú kópiu čínskeho modelu JAC JS4.

Interiér na prvý pohľad nevyzerá zle, je v ňom... Foto: moskvich-auto.ru
moskvic 3a Interiér na prvý pohľad nevyzerá zle, je v ňom aj digitálny prístrojový panel.

A teraz to najdôležitejšie – cena. Tá bude podľa informácií, zverejnených priamo na stránke výrobcu začínať na sume 1 970 000 rubľov. Kurz sa relatívne hýbe, aktuálne by v prepočte na eurá bola štartovacia suma tesne pod hranicou 27 000. To je na pomery kompaktných crossoverov pomerne zaujímavá hodnota. V podstate je na úrovni, na ktorej začínala aj konkurenčná Škoda Karoq ešte v „normálnych“ časoch pred ruskou inváziou na Ukrajinu.

Moskvič - 2022 Čítajte viac Moskvič už začal hru na automobilku. Z liniek zišli prvé čínske autá

V závislosti od verzie bude Moskvič 3 vybavený multifunkčným volantom s elektrickým posilňovačom riadenia, tempomatom, digitálnym prístrojovým panelom s 10,25“ displejom a multimediálnym systémom s dotykovou obrazovkou rovnakej veľkosti s možnosťou pripojenia smartfónov cez Apple CarPlay a Android Auto, v základe je 6 reproduktorov. Vo výbave nechýbajú ani parkovacie senzory s 360-stupňovou kamerou, elektrické otváranie kufra a elektrická parkovacia brzda.

Už v týchto dňoch auto putuje do prvých dílerstiev v Moskve, do zvyšku krajiny bude Moskvič 3 postupne expedovaný začiatkom budúceho roku. Zároveň sa pripravuje aj rozbeh výroby jeho elektrickej verzie.

© Autorské práva vyhradené

201 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #ruské autá #ruské automobilky #Moskvič 3
Články podľa značiek