Pozrite si 15 najčítanejších článkov o autách na webe Pravda.sk za rok 2022

Medzi najčítanejšími článkami dominovali v roku 2022 analýzy spoľahlivosti jazdených áut a servisné rady motoristom.

02.01.2023 06:00
stk-kontrola-auto-podvozok-servis-automechanik-... Foto:
K najčítanejším materiálom patrili v uplynulom rokou hlavne texty o spoľahlivosti jazdených áut.
debata

Prehľad najčítanejších článkov na našom webe auto.pravda.sk ukazuje, že v uplynulom roku vás najviac zaujímali rady, týkajúce sa kúpy spoľahlivých a dostupných jazdených áut, najrešpektovanejším zdrojom bol nemecký TÜV Report.

Ten zverejňuje nemecká sieť staníc technických kontrol a odvíja sa od reálne zistených nedostatkov na jazdených autách. Jednotlivé modely sú zoradené v rebríčku podľa priemerného počtu porúch na daný model, pričom s zverejňujú aj rebríčky pre konkrétne kategórie a aj podľa veku áut. Kritici TÜV Reportu vyčítajú, že do úvahy sa berú len nedostatky, ktoré zabraňujú vydaniu povolenia na ďalšie používanie auta a nezohľadňujú užívateľskú skúsenosť vodičov a ani to, či ide o firemné alebo súkromné autá. Avšak za dlhé roky si štatistika vyslúžila silnú autoritu.

Dacia-Duster-2022-1600-c2 Čítajte viac Toto je 10 najčítanejších testov áut v roku 2022 a tri, ktoré vás nezaujali vôbec

Mnohí motoristi ju považujú za dobrú pomôcku pri výbere nových aj starších áut. Týka sa to aj čitateľov Pravdy. Dôkazom je nižšie uvedený zoznam najčítanejších článkov, v ktorom sú texty vychádzajúce z TÜV Reportu zastúpené až päťnásobne. Dve analýzy TÜV Reportu sú v ňom dokonca na prvých dvoch miestach.

Prakticky všetky materiály v nižšie uvedenom rebríčku sú servisného charakteru s rôznymi typmi rád. Dostal sa však do neho ale napríklad aj „veteránsky“ text o unikátnej Škode 110 R Coupé a asi neprekvapí, že aj materiál o tom, ako to vyzeralo na ruskom automobilovom trhu krátko po napadnutí Ukrajiny a pri zavádzaní sankcií.

15 najčítanejších článkov na webe auto.pravda.sk za rok 2022 a bez ohľadu na rubriku:

15. miesto:

tankovanie benzin nafta rajka Čítajte viac Kde sa oplatí tankovať cestou k moru? Len nie v Maďarsku!

Tradičná „dovolenková téma“ o výhodnosti tankovania v roku 2022 zaujala oveľa viac kvôli extrémne rastúcim cenám palív práve v letných mesiacoch roku 2022.

14. miesto:

Lada Niva - 40 rokov Čítajte viac Američania vybrali 12 nezničiteľných SUV. V záplave Toyot je aj Niva!

SUV bývajú pomerne spoľahlivé. Napokon, rátajú s drsnejším zaobchádzaním. Ale tento tucet vytŕča z radu nad všetkými. Sú to priam nezničiteľné stroje, ktoré preveril čas.

13. miesto:

Škoda 110 R Coipé - nález v Maďarsku Čítajte viac Škoda 110 R Coupé: V maďarskej šope objavili český poklad. Čakal tam 23 rokov

V „rodnom liste“ má táto Škoda vraj zapísaný rok 1974. Z toho viac ako dve dekády strávila česká ikona v zaprášenej šope. Našťastie suchej.

12. miesto:

autoškola, doprava, auto Čítajte viac Pozor! Toto sú 3 zásadné zmeny pri získaní 'vodičáku', platiť začnú od januára

Nové testy budú online, testovať sa nebude v autoškolách a otázky budú náhodne vyberané z veľkej databázy.

11. miesto:

Lada - produkcia AvtoVAZ Čítajte viac Takto zdecimovala vojna výrobu áut. Rusi sa už vyhrážajú

Agresia Ruska na Ukrajine zastavila výrobné linky v Rusku aj v Európe. Buď z logistických dôvodov, z dôvodu sankcií alebo z presvedčenia nepodporovať putinov režim. Pri starom ostávajú len čínske značky, ktoré chcú v Rusku fungovať tak, ako doteraz.

10. miesto:

Je lepšie zahrievať premrznutý motor na voľnobeh alebo hneď pomalou jazdou? Ani tak, ani tak. Odpoveď konštruktéra motorov pre Nascar je trochu zložitejšia.

9. miesto:

Consumer Reports Čítajte viac TÜV Report: Toto je 11 starých áut, na ktorých sa 'nepopálite'

Túžite po spoľahlivej „jazdenke“ za cenu, ktorá vás nezruinuje? Tuto je jedenásť typov rôznych tried. Od mestského hatchbacku cez kupé a sedan či kombi až po prémiové SUV.

8. miesto:

TÜV Report 2016 Čítajte viac TÜV: Toto je 10 najmenej spoľahlivých áut. Známi ‘hriešnici’ a jedno prekvapenie

Kúpa auta z druhej ruky je lákavá pre nižšiu obstarávaciu cenu a okamžitú dostupnosť. Lenže naoko výhodná ponuka nemusí vždy skončiť dobrou kúpou.

7. miesto:

TUV Report 2012 ilustracni 10 800 600 Čítajte viac TÜV 2022: Pri týchto ojazdených SUV sa treba mať na pozore. Sú najmenej spoľahlivé

Dopyt po športovo úžitkových vozidlách rastie medzi novými, ale aj ojazdenými autami. A keďže ceny na trhu s „jazdenkami“ rastú, treba pri kúpe zvážiť všetky aspekty. Medzi tie hlavné patrí určite spoľahlivosť.

6. miesto:

TUV - kontrola vozidiel Čítajte viac TÜV Report 2023: Megarebríček spoľahlivosti áut je vonku. Toto sú jeho hviezdy a prepadáky

Náš prvý pohľad do nových štatistík spoľahlivosti nemeckého TÜV Reportu odhaľuje najväčšie hviezdy a prepadáky. Zlou správou je, že poruchovosť áut aj ich priemerný vek rastú.

5. miesto:

Auto - zima Čítajte viac Ako 'nezabiť' naftový motor v zime. Tu je 7 dobrých rád

Naftové motory sú na zimnú prevádzku citlivejšie ako tie benzínové. Môžete im to však uľahčiť dodržiavaním niektorých zásad. Vyhnete sa problémom a predĺžite ich životnosť.

4. miesto:

police sr Čítajte viac Trúfalosť? Slovenskí policajti zastavili americké policajné vozidlo!

Toto zaoceánske policajné vozidlo európskej výroby bolo viackrát zaznamenané na diaľnici D1, ako prekračuje maximálnu povolenú rýchlosť. Najviac o 49 km/h. Vodičovi, ktorý je občanom Slovenskej republiky, a nechal si skrášliť vozidlo polepmi „POLICE“ a „EMERGENCY DIAL 911“, policajti zadržali vodičský preukaz.

3. miesto:

Škoda Fabia Combi - 2015 Čítajte viac Hľadáte lacné rodinné auto? Toto je TOP 5 prehliadaných 'jazdeniek' do 20 000 eur

Ceny nových áut prudko rastú. A s nimi aj ceny tých ojazdených. Navyše je áut nedostatok. Napriek tomu existujú v autobazároch priam ideálne rodinné a cenovo dostupné modely, ktoré sa akosi míňajú so záujmom zákazníkov. Toto je päť najlepších.

2. miesto:

TUV - technická kontrola Čítajte viac TÜV Report 2022: Toto sú ‘katastrofy na kolesách‘. Obíďte ich oblúkom

Ak chcete, aby bolo vaše auto spoľahlivé, pri výbere si dajte pozor na tieto modely. Ide o známych hriešnikov, ale aj o niektoré drahé autá, pri ktorých by ste kvalitu považovali za samozrejmosť.

1. miesto:

TUV Report - 2017 Čítajte viac TÜV 2023: Toto sú najporuchovejšie autá bez ohľadu na vek. Treba sa mať pri nich na pozore

Najnovšia štatistika nemeckých technických kontrol potvrdzuje tradičné pozície starších Dácií, no okrem nich sa medzi najmenej spoľahlivé autá dostali aj modely iných značiek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TOP 10 áut #najčítanejšie testy #najčítanejšie články
Články podľa značiek