Všetko najlepšie! Najznámejší slovenský dizajnér Jozef Kabaň oslavuje päťdesiatku

Jozef Kabaň navrhol exteriér Bugatti Veyron, dal novú tvár modelom Škoda, pôsobil v BMW, Rolls-Royce a aktuálne je šéfdizajnérom Volkswagenu.

04.01.2023 10:00
Jozef Kabaň - ID. Life Concept Foto: ,
Jozef Kabaň a ID. Life Concept.
debata

Radí sa medzi elitu vo svete automobilového dizajnu a jeho meno spájajú s viacerými ikonickými autami vrátane Bugatti Veyron. V máji minulého roka mu prezidentka Zuzana Čaputová udelila štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí. Dnes (v stredu 4. januára) má slovenský automobilový dizajnér Jozef Kabaň 50 rokov.

Narodil sa 4. januára 1973 v obci Vavrečka v okrese Námestovo. Svoj talent a zároveň záľubu – kresbu štvorkolesových osobných vozidiel prejavil už v Ľudovej škole umenia v Námestove. Keďže tento koníček ho neprechádzal ani v puberte, vyštudoval strednú umeleckú školu v Kremnici v odbore dizajn. Po jej ukončení začal v roku 1991 študovať produktový a priemyselný dizajn na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave.

Jozef Kabaň - ID. Life Concept Čítajte viac VW ID. Life: Kabaň už úraduje! Koncept lacného elektromobilu išiel do ‘koša‘

V prvom ročníku sa zúčastnil dizajnérskej súťaže pre automobilku Škoda, ktorú vyhlásil jej materský koncern Volkswagen. Vtedy sa umiestnil na druhom mieste, čím si zabezpečil už ako 20-ročný možnosť pracovať pre Volkswagen, najskôr v rámci štipendia a neskôr ako dizajnér automobilových exteriérov. Vtedy štúdium nedokončil a naplno sa venoval budovaniu svojej kariéry.

Vždy ho nadchne, keď na ceste vidí auto, ktoré dizajnoval. „Ale človek vždy skôr rozmýšľa už nad ďalším. Akým spôsobom sa budeme uberať ďalej,“ vyjadril sa Kabaň v máji minulého roka pri preberaní vyznamenania od slovenskej prezidentky. Ako priblížil, vytvorenie nového dizajnu konkrétneho modelu trvá približne štyri až päť rokov.

Po viac ako troch rokoch práce vo Volkswagene požiadal o možnosť pokračovať v štúdiu a to na londýnskej Royal College of Art. Napriek tomu, že z predchádzajúceho štúdia na vysokej škole nemal dokončený bakalársky titul, škola mu udelila výnimky a mohol navštevovať magisterské štúdium. Dopomohli mu k tomu výsledky v práci, keďže v tom čase už dve autá, ktoré nadizajnoval, boli vo výrobe. Školu absolvoval v roku 1997 s titulom Master of Arts v odbore design vozidiel.

Jozef Kabaň a Domagoj Dukec Čítajte viac Prečo si Kabaň ‘zbalil kufre‘ v Rolls-Royce? Holanďania odhaľujú pozadie

Na legendárnom Bugatti Veyron začal pracovať v roku 1999, pričom navrhol dizajn celého exteriéru vozidla okrem kolies. V roku 2003 prešiel z materskej spoločnosti do koncernu Audi, kde po troch rokoch zastával pozíciu vedúceho Centra pre dizajn exteriéru. Od roku 2008 pôsobil ako vedúci oddelenia dizajnu značky Škoda Auto. Počas tohto pôsobenia bol autorom dizajnu modelov Kodiaq, Superb, Octavia či miniáut Volkswagen Lupo a Seat Arosa. Škodovkám dal novú výraznú tvár charakterizovanú jasnými čistými líniami a vyváženými proporciami.

V roku 2017 prešiel do automobilky BMW. Tu sa v roku 1019 stal vedúcim dizajnérom britskej značky Rolls-Royce. Po niekoľkých mesiacoch však oznámil svoju rezignáciu a v roku 2020 sa vrátil do koncernu Volkswagen a to na pozíciu šéfa dizajnu vozidiel Volkswagen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Kabaň #automobilový dizajnér #automobilový dizajn
Články podľa značiek