VIDEO: Kamikadze. Svetlá v protismere, šokovaný vodič. Takto unikli čelnej zrážke

Čo urobíte, keď sa vo vašom pruhu v protismere valí auto a zjavne nemieni uhnúť? Takto to musel vyriešiť slovenský vodič.

08.01.2023 09:55
debata

Nehoda sa odohrala pred vianočnými sviatkami v minulom roku neďaleko Slavkova pri Brne v Českej republike tesne pred polnocou. Ako ukazujú zábery z kamery, vodič nemohol uveriť vlastným očiam, keď sa proti nemu v jeho pruhu rútilo auto, ktoré neuhýbalo. Mohol urobiť len jednu vec, aby zabránil čelnej zrážke.

VIDEO: Takto duchaprítomný vodič zabránil čelnej zrážke.

Video

Česká polícia, ktorá video zverejnila, situáciu komentovala, že vodič (46) minivanu určite zabránil veľkej katastrofe, keď sa vozidlu v protismere vyhol bleskovým manévrom v poslednej sekunde. Autá skončili vo zvodidlách, našťastie sa nikto nezranil. Vodič auta zo Slovenska ešte dokázal zobrať vodičovi, ktorý predviedol kamikadze jazdu, kľúč od auta – ako poznamenal, z miesta nehody chcel vinník ujsť.

„Keď potom došlo na dychovú skúšku, evidentnému vinníkovi (51) na jej úspešné vykonanie nestačilo ani niekoľko za sebou opakujúcich sa pokusov,“ napísala polícia. Zasahujúci policajt hovoril mužovi, že z neho cíti alkohol, ale až odber krvi môže potvrdiť či pil. Ak áno, tak za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky hrozí mužovi trest odňatia slobody až na tri roky.

Česká polícia k tomu pripojila varovanie: „Upozorňujeme, že riadenie vozidla pod vplyvom alkoholu je veľmi riskantné. Opitý šofér sa totiž stáva pre ostatných účastníkov cestnej premávky veľmi nebezpečným, pretože sa s mierou požitého alkoholu neúmerne znižuje schopnosť bezpečne ovládať vozidlo. Už v malom množstve sú viditeľné spomaľovacie účinky alkoholu na rýchlosť reakcií, koordináciu pohybov, úsudok a rozhodovanie. Alkohol za volant rozhodne nepatrí!“

debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda
Články podľa značiek