Bude z Corvette brutálne SUV? Je to takmer isté

Ak sa mohlo stať z ikonického Fordu Mustang SUV, dokonca elektrické, čosi podobné sa môže prihodiť aj ďalšej americkej športovej ikone – Chevroletu Corvette. Takto si transformáciu predstavuje web TopSpeed.

10.01.2023 18:00
debata (1)
Vizualizácia SUV Corvette vychádza z najnovšej... Foto: TopSpeed
Corvette - vízia SUV Vizualizácia SUV Corvette vychádza z najnovšej generácie C6. Vrátane agresívnej masky.

Elektrifikácia obracia automobilový svet naruby. Do hry vstupujú celkom noví hráči a klasické autá sa menia na elektromobily alebo dokonca na SUV. Spomeňme aspoň Ford Mustang Mach-E. Odpoveď naň by potreboval aj Chevrolet. A aj na nej pracuje. Ako je známe, v roku 2025 vytvorí z Corvette samostatnú značku a rozšíri jej portfólio. Na svet má prísť nielen 4-dverové kupé, ale aj SUV – buď elektrické, alebo elektrifikované. Samozrejme, súčasné kupé C6 s motorom v strede v ponuke zostane. Najmä po tom, čo zmenou koncepcie dokáže konkurovať podstatne drahším európskym modelom od Porsche, Ferrari či Lotusu a McLarenu.

Chevrolet Corvette C8 Stingray - 2020 Čítajte viac Corvette sa osamostatňuje. Už nechce byť Chevroletom

Asi najzaujímavejším prírastkom bude práve SUV či skôr crossover, ktorý sa môže pustiť do boja s Mustangom Mach-E, alebo aj Lamborghini Urus. To podľa toho, či bude čistým elektromobilom, alebo poriadne nadupaným plug-in hybridom. Zatiaľ o ňom ale nič nevieme, no americký web TopSpeed si trúfol na vizualizáciu možnej podoby. Agresívne stvárnené SUV si požičiava na rozdiel od Mustangu množstvo prvkov z originálnej predlohy – teda superšportu C6. Vidieť to na takmer identickej prednej maske a svetlách. Stavba karosérie je však podstatne vyššia, ako sa na športovo-úžitkový model patrí, a, samozrejme, nechýbajú ani dva páry dverí.

Zadná časť so štvoricou masívnych výfukov... Foto: TopSpeed
Corvette - vízia SUV Zadná časť so štvoricou masívnych výfukov prezrádza, že autori by si priali pod kapotou spaľovací motor. Isté to však nie je.

Štvorica výfukov naznačuje, že autori túžia po zachovaní „plnotučného“ spaľovacieho motora. Tentoraz ale pod prednou kapotou, pretože súčasný lejaut Corvette by SUV vytvoriť neumožňoval. Podľa TopSpeedu by mohla novinka zohrať úlohu lacného Urusu, so schopnosťou konkurovať mu na okruhu. Za súperov mu môžeme ale vybrať aj Ferrari Purosangue či Aston Martin DBX. Zatiaľ ide len o fikciu, ale vcelku vydarenú. Na reálny produkt si budeme musieť počkať ešte dva roky. Nepochybne však Chevrolet v priebehu času pritiahne pozornosť konceptom, ktorý by sa mohol ukázať pokojne aj o rok skôr.

Corvette - vízia SUV
Corvette - vízia SUV
+2Corvette - vízia SUV

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #Corvette #Chevrolet #Chevrolet Corvette
Články podľa značiek