Chrysler ukázal nové displeje. Uvidíme ich aj v Európe

Nový infotainment pripravený pre novú generáciu elektromobilov koncernu Stellantis mal premiéru na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas. Ako inak, ohromuje veľkosťou displejov.

17.01.2023 12:00
debata (1)
Nový kokpit Synthesis s veľkými obrazovkami... Foto: Chrysler
Chrysler - infotainment Synthesis 2023 Nový kokpit Synthesis s veľkými obrazovkami využije Chrysler v premiére v novom elektrickom crossoveri Airflow, ktorý sa dostane na trh ešte tento rok.

Kým BMW tvrdí, že nebude zväčšovať súčasné obrazovky do áut, pretože ich čoskoro i tak nahradia obrie head-up displeje s uhlopriečkou celého čelného okna, koncern Stellantis pripravuje novú generáciu infotainmentu, kde klasickým displejom stále verí. Predstavil ho na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas pod hlavičkou Chrysleru – zatiaľ na koncepte dvojmiestneho kokpitu Synthesis.

Tento koncept sa však objaví vo všetkých nových elektromobiloch postavených na platforme STLA, ktorá pokryje batériové modely malej strednej a vyššej triedy. Platforma nahradí súčasné multienergetické architektúry. Prvým modelom bude Chrysler Airflov, ktorý sme mali možnosť vidieť v Las Vegas vlani.

Chrysler Airflow Concept - 2022 Čítajte viac Chrysler Airflow Concept: Chrysler sa prebúdza z hlbokého spánku

Kokpit pozostáva z dvoch displejov, jedného pred vodičom a druhého pred spolujazdcom. Prekrytie sklom obrazovky dokonale integruje do plochy palubnej dosky. Celková zobrazovacia plocha má šírku až 94 cm. Súčasťou infotainmentu bude tiež umelá inteligencia, ktorá sa bude učiť z návykov užívateľov a ponúkať funkcie či aplikácie v kontexte jeho zvyklostí.

Využiť pritom môže aj dáta z kalendára úloh, čo znamená vhodné návrhy trás či parkovacích možností. Kokpit je tiež prispôsobený funkciám autonómneho riadenia na úrovni SAE 3, s ktorým Stellantis počíta v nových elektromobiloch a ktoré umožní automatizovanú jazdu na vybraných úsekoch ciest. Slovo dostala aj ekológia v podobe nahradenia chrómových dekorácií prírodnými.

Chrysler - infotainment Synthesis 2023
Chrysler - infotainment Synthesis 2023
+10Chrysler - infotainment Synthesis 2023

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chrysler #infotainment #Stellantis
Články podľa značiek