BMW a Zagato postavili roadster

Automobilka BMW pokračuje v spolupráci s talianskou karosárňou Zagato.

13.09.2012 10:00
BMW Foto:
BMW Zagato Roadster vzniklo len v jednom jedinom exemplári, no pozitívne ohlasy ho možno dovedú do štádia výroby veľmi obmedzenej série.
debata

Po tom, čo na súťaži elegancie Concorso d'Eleganza Villa d'Este v talianskom Cernobbiu predstavila na jar jedinečné kupé BMW Zagato Coupé, prichádza ďalšie veľké prekvapenie. Tentoraz na obdobnej súťaži, ale v kalifornskom Pebble Beach.

BMW Zagato Coupé Foto: BMW
BMW BMW Zagato Coupé

Pozitívny ohlas na kupé odvodené z BMW Z4 nenechal totiž oboch partnerov ľahostajnými. Zhodli sa v tom, že okrem kupé treba postaviť aj roadster. A podarilo sa im to za necelé tri mesiace. BMW Zagato Roadster sa síce musel vzdať viacerých charakteristických čŕt dizajnového jazyka Zagata, napríklad „bublinovej“ strechy či typického tvaru zadného stĺpika, no odkazov na taliansku módu je tu viac ako dosť. Roadster s plátennou strechou má svalnaté blatníky, zvlnenú zadnú kapotu, čierny rám okna, ale aj tmavé prekrytie zadných svetiel. V predných ľadvinkách tvoria lamely malé štylizované písmená Z. Kým kupé použilo červený lak, roadster je lakovaný sivou metalízou, ktorá má pripomínať tekutý kov. Všetko to dotvára špeciálny dizajn 19-palcových diskov a hnedé, kožou čalúnené ochranné oblúky. Hnedá farba napokon dominuje celému interiéru.

BMW Zagato Coupé Foto: BMW
BMW BMW Zagato Coupé

O použitej technike sa BMW ani Zagato nezmieňujú.

debata chyba
Články podľa značiek