Ladu v Rusku kúpite už len v troch farbách. AutoVazu dochádzajú laky

Ladu Granta kúpite v Rusku momentálne len bielu alebo čiernu, Lada Niva je na výber v bielej alebo tmavozelenej - podľa verzie. Niektoré modely sú bez ABS, iné bez centrálneho uzamykania.

31.01.2023 14:00
Lada Granta - predaj Foto:
Lada Granta - aktuálne ju v ruských showroomoch nájdete len bielu.
debata (41)

Ruský AvtoVAZ najnovšie predáva autá Lada len v troch farbách – bielej, čiernej a tmavozelenej. Iné skrátka nie sú, je to dôsledok protiruských sankcií. To, že iné farby chýbajú, potvrdzujú aj predajcovia, podľa ktorých sa výber farieb pri najpopulárnejšom modeli v Rusku zlepší najskôr v marci.

Ponuka je podľa vyjadrenia jedného zo silných predajcov pre ruskú verziu portálu AutoNews ešte oklieštenejšia. Od novembra až do konca minulého roka bol model Lada Granta dostupný len v čiernej alebo bielej farbe, aktuálne je k dispozícii len biela. Niva Legend, Niva Travel a Niva Bronto sú len tmavozelené, klasická Niva biela.

Lada Granta Classic - 2022 Čítajte viac Vojna ho položila. Ruský automobilový trh klesol v roku 2022 o 60 percent

„Sme v neustálom kontakte s dodávateľmi, aby sme obnovili pravidelné dodávky. AvtoVAZ je vďačný za podporu v tejto veci, ktorú spoločnosť dostáva od príslušného ministerstva. Očakávame, že tento problém vyriešime v najbližších týždňoch,“ uviedol hovorca automobilky.

Chýbajú však aj ďalšie komponenty. Napríklad len nedávno začal vyrábať AutoVaz „zjednodušenú“ verziu Lady Granta bez centrálneho uzamykania. Lacnejšia je o 3 000 rubľov, teda v prepočte približne o 40 eur. Len pre zaujímavosť – základná „protikrízová“ Granta bez ABS stojí približne 600 000 rubľov.

Iránske drony Shahed-136 Čítajte viac Ruská Lada priostrí: Plánuje výrobu vojenských dronov!

Tento stav len odráža hlbokú krízu automobilového priemyslu v Rusku, kde sa minulý rok predalo len necelých 690-tisíc vozidiel, čo značí medziročný prepad na úrovni približne 59 percent. tento stav je spôsobený nedostatkom rôznych dielov, prerušením dodávateľsko-odberateľských reťazcov najmä kvôli protiruským sankciám a v neposlednom rade aj odchodom väčšiny zahraničných automobiliek z tamojšieho trhu.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #AutoVaz #Lada Granta #Lada Niva #predaj áut v Rusku
Články podľa značiek