BMW X5: Unikli snímky faceliftu. Len pár dní pred premiérou

Tak trochu predčasne sa môžeme pozrieť na modernizované BMW X5. Na internete sa totiž objavili neoficiálne fotografie vynoveného mníchovského SUV, ktoré má premiéru naplánovanú na február.

02.02.2023 18:00
debata
Vynovené BMW X5 dostane užšie svetlá v štýle... Foto: CocheSpias/Instagram
BMW X5 - facelift 2023 Vynovené BMW X5 dostane užšie svetlá v štýle BMW radu 4, ale aj agresívnejší nárazník.

Po štyroch rokoch plánuje BMW osviežiť súčasnú generáciu SUV X5. Predstaví sa už vo februári. My si však vďaka úniku neoficiálnych snímok môžeme pozrieť dizajnové zmeny už dnes. Tak ako sa na facelift patrí, zmenená je maska, nárazník aj svetlá. No nejde o dramatické zmeny v štýle nedávnej modernizácie najväčšieho BMW X7. BMW sa totiž snaží tieto dva modely rozlíšiť viac ako v minulosti. Aj preto X5 nedostane delené predné svetlá, ktoré sú vyhradené vrcholovým modelom. Tie nové budú užšie, podobné radu 4, a budú integrovať všetky svetelné funkcie. Aj preto z nárazníka zmiznú diódové hmlovky.

Zadná časť pôsobí homogénnejšie, keďže sa z nej... Foto: CocheSpias/Instagram
BMW X5 - facelift 2023 Zadná časť pôsobí homogénnejšie, keďže sa z nej vytratilo niekoľko prelisov a svetlá majú celočervený dizajn.

Samotný nárazník bude o čosi agresívnejší s výraznými vertikálnymi prvkami, ako je teraz pre mnoho BMW typické. Spojené ľadvinky prešli len retušami. Zdá sa však, že budú mať masívnejší chrómový lem a navyše módne podsvietenie. Zadná časť pôsobí o čosi úhľadnejšie. Z blatníkov totiž zmizol pôvodný prelis a svetlá majú homogénnu červenú grafiku. Nárazník vyzerá bez zmien. Očakávať môžeme aj nové odtiene lakov či nový dizajn diskov kolies. V interiéri bude nepochybne najväčšou novinkou aktuálny infotainment iDrive 8 s voľne stojacim displejom. Zmeny techniky sa neočakávajú.

BMW i Vision Dee (2023) Čítajte viac BMW Dee: Na CES v Las Vegas predstavil Mníchov čisté sci-fi

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #facelift #BMW X5
Články podľa značiek