VW vyhral súd s ekológmi. Chceli mu zakázať predaj spaľovacích áut

Greenpeace požaduje, aby súdy v Nemecku nariadili koncernu VW zákaz predaja spaľovacích áut. Takýchto sporov prebieha v Nemecku viac.

17.02.2023 12:00
greenpeace, diesel, nemecko Foto: ,
Aktivisti Greenpeace demonštrujúci za zákaz dieselov v mestách.
debata (4)

Enviromentálna organizácia Greenpeace pred časom podala v „meene nemeckých občanov“ žalobu, ktorej podstatou bolo, aby súd zakázal predávať vozidlá vypúšťajúce emisie CO2 už v roku 2030. Vyzerá to síce na prvý pohľad absurdne, ale ide iba o jeden z takýchto súdnych sporov. Ďalší podobný prebieha napríklad v Detmolde.

palivo, kukurica, pole, klíma, traktor, Čítajte viac Nemci chcú odstaviť biopalivá. Po ich zákaze volajú už aj ekológovia

Aktivisti evidentne dúfajú, že takýmto spôsobom natrafia na sudcu, ktorý bude dostatočne sfanatizovaný, aby takejto absurdite vyhovel. Zatiaľ sa tak ale nestalo, Krajský súd v Brunswicku v týchto dňoch zmietol žalobu zo stola. Informovali o tom v samostatných vyhláseniach koncern VW a aj Greenpeace

VW uviedol, že rozhodnutie víta, pričom tvrdí, že právni zástupcovia v oblasti klímy sa mýlia pri výbere a zacielení svojich žalôb na jednotlivé spoločnosti. Organizácia Greenpeace uviedla, že plánuje ďalšie právne kroky a aktuálnym rozsudkom sa prípad nekončí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Greenpeace #emisie CO2 #zákaz predaja spaľovacích áut
Články podľa značiek