Aston Martin, Cadillac aj Jeepy. Španieli zhabali 24 luxusných áut, ukradnutých v USA

Cena vozidiel prekročila dva milióny eur. Všetky sa vrátia ich pôvodným americkým majiteľom.

27.02.2023 18:00
algeciras Foto:
Zásah polície v španielskom prístave Algeciras.
debata (2)

Španielska polícia vyhlásila, že už dlhší čas mala podozrenie, že prístav Algeciras na juhu krajiny už dlhší čas využíva profesionálna a dobre organizovaná skupina zlodejov ako prekladisko luxusných áut, ktoré boli ukradnuté v USA a smerujú odtiaľ do ďalších krajín.

Tak sa zrodila akcia s krycím názvom „American Stuff“ v rámci ktorej policajti monitorovali prepravné kontajnery, prichádzajúce z USA, ktoré mali na základe informácií od utajených spolupracovníkov prísť viacerými loďami počas niekoľkých dní. A informácie sa napokon ukázali ako správne.

V niekoľkých kontajneroch bolo v prístave postupne vyložených 24 luxusných áut v celkovej cene presahujúcej dva milióny eur. Podľa španielskych policajtov bol medzi ukradnutými vozidlami minimálne jeden Aston Martin, Dodge Challenger, Ford Raptor, niekoľko Cadillacov, Range Roverov a aj dobre vybavené Jeepy. Podľa dostupných informácií mali byť tieto autá zo Španielska ďalej expedované do niektorej z afrických krajín.

Tam sa však nedostanú, všetky autá budú po vykonaní potrebných kriminalistických úkonov a expertíz vrátené ich pôvodným americkým majiteľom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Aston Martin #luxusné autá #krádež auta #Jeep #Algeciras
Články podľa značiek