Vedie Audi A8: Toto je 20 jazdených áut s najviac stáčanými kilometrami v Európe

Z dvadsiatich áut s najviac stáčanými kilometrami je až 17 nemeckých. Top 20 dopĺňajú modely Ford Mustang a Fusion a Volvo XC70.

02.03.2023 06:00
odometer, stáčanie Foto:
Analýza spoločnosti CarVertical ukazuje, že stáčanie kilometrov je stále veľkým problém najmä pri nemeckých značkách. (ilustračné foto)
debata (2)

Dáta získané Výskumnou službou Európskeho parlamentu (EPRS) ukazujú, že finančné straty, spojené s podvodmi, súvisiacimi so stáčaním kilometrov sa ešte stále pohybujú na úrovni približne 8,77 miliardy eur ročne. Takže, aj keď by sa mohlo zdať, že sprísnenie technických kontrol a väčší dôraz práve na históriu jazdených vozidiel tieto podvody pomohli výrazne znížiť, nie je to tak.

Dokazuje to aj najnovšia štúdia spoločnosti CarVertical, ktorá za posledných 12 mesiacov podrobila kontrole 1,1 milióna jazdených áut na 24 trhoch nielen v Európe, ale dokonca aj v USA.

Ukázalo sa, že jazdeným autom, ktoré ma najčastejšie stáčané kilometre – a to s výrazným náskokom pred ďalšími “hriešnikmi“ je exkluzívne a drahé Audi A8. Konkrétne to znamená, že až 30,6 percenta preverovaných luxusných limuzín, inak povedané takmer každá tretia, mala stočené kilometre.

AAA auto, PR článok, reklama, nepoužívať Čítajte viac Toto boli vlaňajšie hity autobazárov. Pozrite si TOP 10 áut z druhej ruky

Štúdia ďalej ukázala, že všeobecne týmto „neduhom“ trpia najviac nemecké autá – a to najmä tie drahšie prémiových značiek. Patria k nim napríklad Audi A7, BMW X5, BMW radu 7 a Volkswagen Touareg. Niet sa čo diviť, patria k tým drahším a podvodníci z nich majú vyššie zisky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #stáčanie kilometrov #stáčanie tachometra #jazdené autá #ojazdené autá #CarVertical
Články podľa značiek