Lamborghini: Je toto nástupca Aventadora? Má mať 1 000 koní

Nová generácia vrcholového modelu Lamborghini sa ukáže ešte tento mesiac. Nie je však vylúčené, že skice, ktoré unikli na internet, naznačujú jeho podobu v predstihu.

07.03.2023 18:00
debata
Nástupca  Aventadora bude poriadne agresívnym... Foto: Kolesa.ru
Lamborghini - hybridný superšpot 2023 Nástupca Aventadora bude poriadne agresívnym superšportom. Hoci sa nevzdá 12-valca, emisie zníži pomocou elektromotorov.

Už čoskoro odhalí Lamborghini nástupcu Aventadora, ktorý je vrcholovým modelom zo Sant Agaty. Napokon je najvyšší čas. Je to už 12 rokov, čo vystriedal pôvodné Murciélago. Pre značku bude dôležitým míľnikom, pretože aj napriek tomu, že použije opäť atmosférický 12-valec, pôjde prvýkrát o jeho elektrifikovanú verziu.

Lamborghini Invencible - 2023 Čítajte viac Lamborghini Invencible/Auténtica: Toto je finálna dvojbodka za érou V12

Napokon s čisto benzínovým pohonom sa Aventador rozlúčil len nedávno dvojicou solitérov Invencible a Auténtica. Na to, ako bude elektrifikovaná novinka vyzerať, si ešte pár dní budeme musieť počkať, ale je možné, že snímky, ktoré unikli na internet, naznačujú viac, ako by si Lamborghini prialo.

A takto si predstavuje nástupcu Aventadora... Foto: Kolesa.ru
Lamborghini - hybridný superšpot 2023 A takto si predstavuje nástupcu Aventadora nezávislý grafik Nikita Chuicko.
Lamborghini - hybridný superšpot 2023 Foto: Kolesa.ru
Lamborghini - hybridný superšpot 2023 Lamborghini - hybridný superšpot 2023

Nejde o fotografie, ale o digitálne modely určené napríklad pre konfigurátor. Ako vidieť, hoci dizajnová DNA ostane zachovaná, karoséria bude úplne nová. Nechýbajú trojuholníkové motívy a grafika svetiel v tvare písmena Y. Vpredu novinka pripomína hyperšport Sian. Zboku zaujmú agresívne prelisy a najmä sacie otvory v zadných blatníkoch, ktoré majú veľmi nezvyčajný tvar.

Lamborghini Huracan Sterrato - 2022 Čítajte viac Lamborghini Sterrato: Týchto 610 koní mieri aj do terénu

Vysoko umiestnené výfuky, až na úrovni zadných svetiel, dostali 6-uholníkový tvar. Dole totiž muselo ostať miesto pre obrovský difúzor. Vzadu umiestnený 12-valec má mať úplne novú konštrukciu. Aj vďaka elektrickej výpomoci by sa mal jeho výkon vyšplhať na neskutočných 1 000 koní.

Lamborghini - hybridný superšpot 2023
Lamborghini - hybridný superšpot 2023
+6Lamborghini - hybridný superšpot 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #Lamborghini Aventador
Články podľa značiek