VW ID.2all: Lacný elektromobil dostane digitálne ‘retrobudíky‘

Infotainment nového VW ID.2, ktorý sa len pred pár dňami predstavil v podobe konceptu, staví na odkaz minulosti. Grafika obrazoviek pripomenie klasický Golf aj Beetle.

24.03.2023 12:00
debata (1)
VW ID.2 má síce veľkosť blízku dnešnému Polu,... Foto: Volkswagen
Volkswagen ID.2all Concept - 2023 VW ID.2 má síce veľkosť blízku dnešnému Polu, ale jeho kabína má poskytnúť priestor Golfu.

Koncept elektromobilu VW ID.2all by mala nemecká automobilka dostať v sériovej verzii na linky v roku 2025. Od štúdie sa asi veľmi líšiť nebude. Model, ktorý má veľkosť Pola, ale kabínu priestrannú ako Golf, by mal stáť v základnej verzii 25 000 eur, minimálne o 15 000 eur menej ako súčasný ID.3. V porovnaní so svojim väčším bratom chce však priniesť zákazníkom viac emócií. A to aj vďaka grafickým „trikom“ infotainmentu.

Prístrojový panel ponúkne až tri druhy... Foto: Volkswagen
VW ID.2all - infotainment 2023 Prístrojový panel ponúkne až tri druhy zobrazenia, z toho dva sú inšpirované minulosťou.
Volkswagen ID.2all Concept - 2023 Čítajte viac VW ID.2all: Tento elektrický ‘Golf‘ má stáť len 25 000 eur

Hoci to prvé oficiálne fotografie štúdie, ktoré odhalili kompletný exteriér aj interiér, neukázali, VW pripravuje pre ID.2 tri druhy zobrazenia virtuálneho prístrojového panela. Navrhované grafiky sa teraz objavili na Twitteri a sú milým prekvapením. Okrem štandardného zobrazenia údajov v móde ID.2 You, sú tu ešte dva špeciálne módy – Retro Mode a Classic. Prvý z nich vytvorí na displeji ilúziu prístrojového panela prvej generácie Golfu, vrátane dvoch analógových „budíkov“, centrálne umiestnených kontroliek a digitálnych hodín.

A toto je spomienka na Beetle. Foto: Volkswagen
VW ID.2all - infotainment 2023 A toto je spomienka na Beetle.
VW Group - výrobný závod  Kaluga Čítajte viac Rusko zmrazilo všetok majetok Volkswagenu! Nemôže s ním nakladať

Ešte viac do minulosti načrie mód Classic, ktorý je inšpirovaný legendárnym Beetlom. To znamená zobrazenie centrálneho rýchlomeru, erbu Wolfsburgu a po stranách mriežky, ktorá bola súčasťou kovovej palubnej dosky. Spolun s grafikov „prístrojovky“ sa bude meniť aj grafika centrálneho dotykového displeja, kde sa zobrazí buď kazetový prehrávač z Golfu, alebo rádio z Volkswagenu Beetle aj s virtuálnymi otočnými ovládačmi či tlačidlami. Navigácia môže mať podobu mapy, ktorá je pripnutá na palubnej doske.

Spolu s grafikou prístrojového panela sa bude... Foto: Volkswagen
VW ID.2all - infotainment 2023 Spolu s grafikou prístrojového panela sa bude meniť aj grafika infotainmentu.
Volkswagen ID.3 - 2023 Čítajte viac VW ID.3: Rýchla modernizácia reaguje na kritiku zákazníkov

Pripomeňme, že koncept ID.2all je postavený na novej platforme MEB Entry s predným náhonom. Práve vďaka integrácii celého pohonu, vrátane výkonovej elektroniky v prednej časti, má byť výroba ID.2 lacnejšia, čo sa má prejaviť aj na cene. Pritom na výkone koncept rozhodne nešetril. Veď jeho elektromotor posiela k predným kolesám 166 kW. Na jedno nabitie má byť schopný prejsť až 450 km. Očakáva sa, že sériová verzia dostane názov ID.Golf. Napokon, dizajn tomu zodpovedá a budúcnosť klasického Golfu je viac ako nejasná.

Volkswagen ID.2all Concept - 2023
Volkswagen ID.2all Concept - 2023
+23Volkswagen ID.2all Concept - 2023

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Concept #koncept #VW #VW ID.2all
Články podľa značiek