VIDEO: Jáj, ručná brzda? Takto putovalo opustené auto bez vodiča ulicou

Ani zaradená rýchlosť, ani ručná brzda. Vodička si zjavne neuvedomila, akou potvorou vie byť gravitácia, keď zaparkuje na šikmej ploche.

07.04.2023 11:00
debata (3)

Ak svoje auto nenájdete na mieste, kde ste ho zaparkovali, nemusí to znamenať, že ho niekto ukradol alebo ho odtiahli. Kuriózny prípad sa stal v Brne v marci, keď vodička zaparkovala – navyše nie podľa predpisov – svoje auto v miernom kopci.

VIDEO: Auto bez vodičky samo frčí ulicou.

Video

Polícia ČR popísala situáciu takto: „Bohužiaľ, zabudla si automobil zaistiť proti pohybu. O pár chvíľ sa tak nikým neriadené vozidlo samo vydalo na cestu. Na prechode pre chodcov auto minulo skupinku so psom a kočíkom. Bez úhony našťastie vyviazol aj prechádzajúci muž, ktorý zrejme nebezpečnú situáciu, pravdepodobne kvôli sledovaniu mobilu, ani nezaznamenal. Diagonálna cesta rušnou križovatkou sa skončila napodiv bez zrážky, pričom auto elegantne zaparkovalo na protiľahlom chodníku“.

Hliadka, ktorá prišla, potom vodičku našla v neďalekej prevádzke a „odmenila“ ju pokutou. „Pri odchode od svojho vozidla ho nikdy nezabúdajte zabezpečiť proti pohybu,“ dodáva polícia.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #parkovanie
Články podľa značiek