Taliansky dôchodca rád jazdil po diaľniciach. Ale zadarmo! Hrozí mu súd

Osemdesiatročný Talian, ktorý už stihol získať prezývku "Dedo Sprint“, dlhuje na mýte 4 000 eur. On si to však nemyslí. Diaľnice používal bez platenia dva roky a tvrdí, že sa za ne platiť neoplatí.

12.04.2023 14:00
debata
Talianske mýtne brány oklamal 80-ročný Talian... Foto: Autostrade.it
Talianske diaľnice - mýtna brána Talianske mýtne brány oklamal 80-ročný Talian tak, že sa zaradil tesne za auto pred ním.

Osemdesiatročnému Talianovi hrozí súd, pretože sa dva roky vyhýbal plateniu diaľničných poplatkov v celkovej hodnote 4 000 eur. Podarilo sa mu to tak, že vždy jazdil tesne za autami v pruhu vyhradenom pre zákazníkov s predplateným mýtnym a bránou prešiel skôr, ako sa spustila závora. A takisto diaľnice aj opúšťal.

Dôchodca Mario, prezývaný po medializácii „Nonno Sprint“ (Dedo šprintér), používal na výlety svoj Fiat Punto. Argumentoval tým, že poplatky sú príliš vysoké a nestoja za to, aby nimi platil za zlé služby, uviedol denník Corriere della Sera. Muža, ktorý žije v domove dôchodcov vo Fiuggi v Laziu, nakoniec dolapili, keď sa pracovníkom diaľničnej spoločnosti Autostrade podarilo pomocou záznamov z kamier identifikovať jeho vozidlo a vystopovať vlastníka.

neprimeraná rýchlosť, diaľnica D1, 231 km/h Čítajte viac VIDEO: Divoký jazdec na D1, do Trnavy fičal 231 km/h. Dostal len pokutu

Spoločnosť zistila, že Mario sa na svojich cestách vydal okrem iného do Ríma a Neapola. Teraz mu hrozí, že ak nezaplatí dlžnú sumu 4 000 eur, pôjde pred súd pre obvinenie z podvodu. To však odmieta urobiť napriek dobrým radám právnika. „Nebudem platiť. Diaľnica je verejná služba, nemôžu za ňu vyberať mýto,“ povedal Mario svojmu právnikovi podľa denníka Corriere della Sera.

Mario svojmu právnikovi tiež údajne povedal, že pre nudu v domove dôchodcov jazdí v noci. „Ostatní obyvatelia chodia spať, a čo som mal robiť ja? Nedokázal som zostať vnútri celý deň.“ Cestovanie bolo vraj vždy jeho vášňou. „Otvára mi to srdce. Rád jazdím na nové miesta a kým budem môcť, budem v tom pokračovať,“ dodal dôchodca s dušou anarchistu.

cúval na diaľnici D4 Čítajte viac VIDEO: Kaskadér, kaskadér... Diaľnicu D4 prefrčal cúvaním

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #diaľnice #Mýto #poplatky za diaľnice
Články podľa značiek