Pozrite si najdrahšie čínske auto. Cena bude atakovať milión eur

Hongqi L5 právom nazývajú čínskym Rolls-Royceom. Má vyše tri tony, meria 5,6 metra a pod jeho kapotou pracuje 6-litrový dvanásťvalec.

04.05.2023 10:00
Hongqi L5 (2023) Foto:
Hongqi L5 je považované za čínsky Rolls-Royce.
debata (6)

Ak by niekto nazval Hongqi L5 čínskym Rolls-Royceom, asi proti tomu nemožno nič namietať. Svedčia o tom minimálne jeho rozmery, silný motor a luxusné vybavenie s takmer nekonečnými možnosťami individualizácie.

Na jeho dizajn si môže urobiť názor každý sám. Niekomu môže pripadať retro, iný ho bude pokladať za nevkusný. V každom prípade aj po tohtoročnom facelifte by malo mať auto pod kapotou 6-litrový benzínový 12-valec s výkonom vyše 400 koní a s oficiálne deklarovanou spotrebou 20 litrov na sto kilometrov. Preto neprekvapí ani 105-litrová nádrž, najmä ak doplníme, že váha auta prekonáva trojtonovú hranicu.

Interiér čínskej limuzíny môže vyzerať aj takto. Foto: Hongqi
Hongqi L5 (2023) Interiér čínskej limuzíny môže vyzerať aj takto.

Rozmerovo ide o skutočnú limuzínu – dĺžka auta je 5,6 metra, šírka vyše 2 metre a rázvor má 3,45 metra. Rolls-Royce Phantom je síce o niečo väčší, no rozdiely nie sú až tak dramatické. Phantom spomíname aj preto, lebo cena tohto čínskeho zázraku je v rovnakej cenovej hladine a v luxusnejšom prevedení sa môže priblížiť až hranici jedného milióna eur.

Hongqi L5 (2023)
Hongqi L5 (2023)
+4Hongqi L5 (2023)

Modernizovaný Hongqi L5 má zvonku len minimum zmien, napríklad pribudli LED svetlá, nový je dizajn diskov kolies a mierne sa pozmenil vzhľad mriežky chladiča. Zvnútra sa výrazne zmodernizoval infotainment, pribudli ešte luxusnejšie materiály a zväčšili sa možnosti individualizácie, čo má dokazovať aj pomerne zvláštne navrhnutý interiér na obrázkoch. Na podrobnejšie informácie o technike si ešte musíme nejaký čas počkať.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rolls-Royce #luxusné autá #čínske autá #Hongqi L5
Články podľa značiek