V továrni Mercedesu-Benz sa strieľalo. Dvaja zamestnanci sú mŕtvi

V ranných hodinách došlo v Sindelfingene, hlavnom závode automobilky Mercedes-Benz k tragédii. Útočník so zbraňou v ruke zastrelil dvoch zamestnancov. Informuje o tom nemecký Bild.

11.05.2023 13:30
debata (1)
Závod „Factory 56“, je najmodernejšou fabrikou... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz - závod Factory56 Závod „Factory 56“, je najmodernejšou fabrikou automobilky, kde vzniká aj vlajková loď Mercedes-Benz triedy S.

Dnes ráno, približne o trištvrte na osem prijala nemecká polícia tiesňové volanie. Krátko predtým sa v závode automobilky Mercedes-Benz v Sindelfingene, neďaleko Stuttgartu, ozvala streľba. Automobilka potvrdila, že útočník so zbraňou v ruke zastrelil dvoch zamestnancov vo veku 44 rokov. „Tragická správa zo Sindelfingenu dnes ráno nás hlboko zdesila a šokovala. Naše myšlienky sú s obeťami, ich rodinami a všetkými kolegami na mieste. Potvrdzujeme, že dvaja ľudia zomreli. Jedna osoba je v cele policajného zaistenia.“ Obyvateľom a kolegom v Sindelfingene už nehrozí žiadne nebezpečenstvo,“ povedal pre nemecký Bild hovorca Mercedesu-Benz Johannes Leifert.

Bezpečnostný personál závodu Factory 56 zareagoval pohotovo a strelca, ktorý má mať 53 rokov, premohol ešte pred príchodom polície. Ako informuje Bild, na mieste sú záchranári s veľkým kontingentom , vrátane dvoch vrtuľníkov a niekoľkých lekárov. Podľa viacerých zamestnancov Mercedesu-Benz, ktorí opustili závod, Bildu povedali, že útok mal byť namierený proti majstrom. Výstrely zazneli v priestore kancelárie predáka. Polícia predpokladá, že išlo o premyslený trestný čin, pretože k nemu nedošlo v amoku ani v skratovom konaní. Totožnosť páchateľa, ktorý bol externým zamestnancom logistickej firmy, nebola zatiaľ zverejnená.

Závod „Factory 56“, je najmodernejšou fabrikou automobilky, kde vzniká vlajková loď Mercedes-Benz triedy S, či jeho elektrický derivát EQS. Sindelfingen sa nachádza neďaleko Stuttgartu v okrese Böblingen. S viac ako storočnou históriou má tamojší závod Mercedesu- Benz najdlhšiu tradíciu v skupine.

ZDROJ: Bild

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #streľba #Sindelfingen
Články podľa značiek