Slávne kosačky Honda nakoniec prežijú. Zachráni ich Európa

"Smrť" benzínových kosačiek Honda sa zatiaľ týka len USA. Naopak, v Európe ich produkcia stúpne.

19.05.2023 12:00
debata
Honda centralizovala výrobu benzínových... Foto: Honda
Honda - kosačka na trávu Honda centralizovala výrobu benzínových kosačiek do svojho európskeho závodu vo francúzskom Ormes. V USA s nimi do budúcnosti už nepočíta.

Len prednedávnom prišli americké médiá s informáciou o zastavení výroby benzínových kosačiek Honda v závode Honda Power Equipment v Swepsonville, a to od septembra 2023. Honda tiež potvrdila, že ich predaj zastaví do roku 2024 bez toho, aby ich nahradila novou generáciou elektrických kosačiek. Toto rozhodnutie zdôvodnila environmentálnymi predpismi. Je známe, že kosenie trávnikov v USA je zdrojom nezanedbateľného množstva emisií a tiež zdrojom hluku. Smrť benzínových kosačiek Honda, ktoré k tejto japonskej značke patria rovnako ako motocykle, autá či lodné motory, však nebude globálna. Honda oznámila, že výroba benzínových kosačiek bude pokračovať v európskom závode Honda France Manufacturing (HFM) vo francúzskom Ormes.

Honda - kosačka na trávu Čítajte viac Šok: Honda končí s výrobou slávnych benzínových kosačiek

Ten už vyrábal kosačky Miimo a krovinorezy. Teraz sa jeho portfólio rozšíri o ďalšie modely. Denná kapacita má narásť na 2 000 strojov a počet stálych zamestnancov na 115. „Rozšírenie výrobného sortimentu o všetky kosačky dokazuje dôveru skupiny Honda v naše miestne zariadenia. Presun tiež poskytuje príležitosť na reorganizáciu závodu a modernizáciu výrobných liniek, vďaka značným investíciám. Tento vývoj umožní Honde splniť zvýšenie výroby a dosiahnuť ciele uhlíkovej neutrality do roku 2050, ktoré si Honda stanovila,“ vysvetlil Thierry Commeyras, generálny riaditeľ Honda France Manufacturing. Kosačky Honda tak opustili zatiaľ len americký trh. Do budúcnosti bude ale trend pravdepodobne rovnaký aj v Európe. Je len otázkou času, kedy sa to stane.

Honda e:Ny1 - 2023 Čítajte viac Honda e:Ny1: Elektrické ‘HR-V‘ má dojazd 412 km a megadisplej

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #kosačky #kosačky na trávu
Články podľa značiek