Fabriku v Rusku predal aj Michelin. Pneumatiky tam začal vyrábať ako prvý

Ruské prevádzky Michelinu vyrábali 2 milióny pneumatík ročne najmä pre osobné automobily v Rusku a v severnej Európe.

30.05.2023 12:00
Michelin Foto:
Michelin definitívne dáva Rusku zbohom.
debata (5)

Francúzska spoločnosť Michelin oznámila, že definitívne odchádza z Ruska a predáva oba svoje závody. Sumu, za ktorú aktíva predala, francúzska spoločnosť nezverejnila. Michelin sa tak pridal k stovkám veľkých západných spoločností, ktoré pozastavili výrobu v Rusku po tom, ako v marci 2022 začala ruská invázia na Ukrajinu.

Ruské úrady schválili predaj dvoch miestnych spoločností Michelinu – Michelin Russia Tire Manufacturing Company (MRTMC) a Camso – „tradičnému obchodnému partnerovi Michelinu“, ktorým je spoločnosť Power International Tires, zaoberajúca sa veľkoobchodom a distribúciou pneumatík. Vládna komisia pre monitorovanie zahraničných investícií, ktorá vydáva súhlasy na predaj aktív spoločnosťami z „nepriateľských krajín“ už vyjadrila s touto transakciou súhlas. Informoval o tom denník Moscow Times.

Volkswagen Group Rus, Kaluga Čítajte viac Volkswagen konečne predal svoju ruskú fabriku. Aspoňže nie za euro

Firma Michelin potvrdila, že schválený kontrakt umožní udržanie 250 pracovných miest, z nich väčšinu v závode MRTMC pri Moskve, ktorý zamestnáva približne 750 ľudí. Tým, ktorí zo spoločnosti odchádzajú, to Michelin umožní „za výhodných podmienok“.

Michelin pôsobil na ruskom trhu 26 rokov a bol prvým zahraničným výrobcom pneumatík, ktorý tam v roku 2004 otvoril svoju fabriku. Ruské prevádzky Michelinu vyrábali 2 milióny pneumatík ročne najmä pre osobné automobily v Rusku a v severnej Európe. Ukončenie aktivít v Rusku pre firmu znamenalo v prvom kvartáli tohto roku štvrtinový pokles predaja pneumatík.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Michelin #výroba pneumatík #odchod z Ruska #Camso #MRTMC
Články podľa značiek